0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
I weekenden åbner Broens Gadekøkken med nye madboder ved Inderhavnsbroen i København. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Ibyen Top 3: Har du savnet Københavns madmarkeder?

Vi giver dig her tre anbefalinger til din uge i København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Kære læser

Kalenderen viser juni og minder os om, at det nu officielt er sommer - hvis du da ikke allerede har bemærket det med den sommervarme, der har ramt os her i pinsen.

Men intet varer som bekendt evigt, ej heller det danske sommervejr. Allerede om et par dage bliver solen aflyst og afløst af grå skyer og byger.

Derfor: Skynd dig ud for at nyde solstrålerne, mens de er her! Her er tre måder, du kan gøre det på (men husk lige afstanden lidt endnu).


Normalt plejer København at bugne med madmarkeder, ja, næsten så man får lyst til at spørge, hvor mange vi egentlig har brug for. Men denne sommer er anderledes: corona har nemlig indtil videre har sat en stopper for en lang række af de udendørs madboder, så hvis ikke du gjorde det i forvejen, er du måske begyndt at savne dem nu?

Så er der godt nyt. For på fredag 5. juni tager Broens Gadekøkken ved Inderhavnsbroen mellem Christianshavn og Nyhavn hul på en ny sæson.

Denne gang er det med nye tilføjelser som skaldyrsdelikatesser fra Ilukas nye streetfoodlillesøster Natural Blue, vegansk is fra Nicecream og gyros fra Nikolaj Strangas’ nye gadekøkken OPA, mens klassikere som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips stadig holder til ved broen.


For få uger siden kunne vi skrive, at Valby Hallen var i fuld gang med at blive forvandlet fra grå betonhal til farverigt kunstværk. Syv kunstnere har i løbet af foråret arbejdet på at udsmykke hallens facader, og allerede nu står de klar, så du kan tage ud og opleve kunstværkerne.

Kurateret af Jens-Peter Brask
Foto: Kurateret af Jens-Peter Brask

Formålet er at give Kulbanekvarteret, hvor hallen ligger, et løft, og ideen er kurator Jens-Ole Brasks. Han står også bag de 16 gavlmalerier på Møntmestervej og Rentemestevej i Nordvest. Læs mere om projektet her.


Det er efterhånden længe siden, vi har kunnet gå til rigtig koncert, men i denne weekend kan vi komme meget tæt på. Så er det ellers bare med at krydse fingre for, at vejrudsigten vender, for på søndag er der nemlig sejlende sommerjazz fra en tømmerflåde i Københavns kanaler.

Tre musikere fra Jazzkollektivet spiller op, og du skal ikke med på tømmerflåden, nej, men arrangørerne opfordrer til, at du sætter dig langs kanalerne og nyder musikken, når flåden sejler ved Islands Brygge, Christiansborg, Inderhavnsbroen og i Christianshavns kanaler. Koncerten starter klokken 14 og er helt gratis. Læs mere her.


Med ønsket om en god uge fra Ibyens redaktion.

Fik du læst?
Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden