0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Gregers Tycho/RITZAU
Foto: Gregers Tycho/RITZAU
Damon Albarn er vant til at begå sig på Roskilde Festival, hvor han har spillet ti gange og her ses optræde med sit band Gorillaz. I år skulle han have fejret 50 års-jubliæet for festivalen med en koncert i K.B. Hallen, der nu er aflyst, men som til gengæld kan streames hjemmefra - og så endda gratis. Foto: Gregers Tycho/RITZAU
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Ibyen Top 3: Tag til gratis koncert med Damon Albarn

Vi giver dig her tre anbefalinger til din uge i København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Kære læser

Denne uge står i musikkens tegn. Der er ingen Heartland, Northside eller Roskilde i år, men med det lempede forsamlingsforbud er der åbnet op for, at vi nu, ud over at streame dem hjemme i stuerne, rent faktisk kan tage til rigtige koncerter i sommersolen.

Se bare her.


På fredag tager spillestedet ALICE, fusionen mellem det tidligere Global og Jazz House, sammen med kulturmødestedet Union Kbh hul på en række af sommerkoncerter, der måske kan gøre det bare lidt op for sommerens aflyste festivaler. Koncertrækken har fået navnet Alice Summer Series og kommer fra på fredag og sommeren over til at udfolde sig under åben himmel i spillestedets gård på Nørrebro, hvor navne som Dreamers’ Circus, Kogekunst, Dawda Jobarteh, Josefine Opsahl og Basco kommer forbi. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer i baren, ligesom den socioøkonomiske virksomhed Send Flere Krydderier, du måske kender fra ugentlige fællesspisninger på Nørrebro, står for aftensmaden. Program og billetter (100 kroner) findes her. På grund af corona er der et begrænset antal pladser.


Onsdag aften skulle sanger og sangskriver Damon Albarn, der blandt andet er kendt som frontmand i Blur og Gorillaz, have gæstet K.B. Hallen i København med sit islandsk-inspirerede projekt ’The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows’. Koncerten var tænkt som en hyldest til 50-året for Roskilde Festival, hvor Damon Albarn har spillet hele 10 gange, blandt andet solo, med Blur og Gorillaz og med musikalske projekter som Africa Express og The Orchestra of Syrian Musicians. Nu er koncerten rykket til næste år, men du behøver ikke vente så længe med at høre hans nyeste værk. Den aflyste koncert kan nemlig livestreames helt gratis, og allerede nu kan du registrere dig her, så du er klar, når det går løs på skærmen klokken 20 onsdag.


Som om det ikke skulle være nok, er der flere koncerter på programmet. Denne er også en digital en af slagsen, når der i weekenden er Covidhagen, en stor livestreamingfestival, som sendes fra toppen af Operaen. Festivalen finder sted over 24 timer og har mere end 30 kunstnere på programmet, herunder en genforening af tre originale Shu-bi-dua-medlemmer og masser af popmusik til det yngre publikum. Læs meget mere her.

Hav en dejlig uge!

Fik du læst?
Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden