0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
Butik, bar og café i én. Depanneur flytter nu fra hovedsædet i Griffenfeldsgade og ind i nye og større lokaler i Rantzausgade på Nørrebro. Foto: Emma Sejersen
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Ibyen Top 3: Besøg Københavns nyeste bagelbageri

Vi giver dig her tre anbefalinger til din uge i København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Kære læser

Mens landets sommerhusområder er overfyldte, er København lagt grå og øde. Sådan virker det i hvert fald, når man går rundt i byen, men faktisk er den ikke helt tom for liv.

Der er nemlig rigeligt at tage sig til i København i denne uge, hvad enten du er heldig at holde sommerferie eller kun har fyraftensfri.


SPIS!

Hidtil har de langet mad, vin, øl og magasiner over disken i butikken i Griffenfeldsgade på Nørrebro og i filialer og pop ups på Vesterbro, i Nordhavn og i Indre By. Men på fredag rykker det kombinerede kiosk- og cafékoncept Depanneur hovedsædet i Griffenfeldsgade bare få hundrede meter væk til hjørnet mellem Rantzausgade og Skyttegade, hvor de har overtaget gamle kiosklokaler, der har stået tomme i over et år. Her udvider de med en større vinafdeling end før samt et splinternyt bageri, hvor der skal serveres bagels i samarbejde med Jesper Gøtz fra Lille Bakery og Bread by Gøtz. Det fejrer de hele fredagen fra 12-23 med flyttefest og gratis smagsprøver. Læs i øvrigt også vores guide til 15 stop i Rantzausgade, hvor det konstant popper op med nye steder.


OPLEV!

Trænger du til en udflugt? Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk nord for København er rykket udendørs denne sommer og har sat en scene op i parken, hvor der skal foregå mere end et halvt hundrede livebegivenheder. På programmet er alt fra teaterperformances til koncerter, ligesom du kan opleve den årlige litteraturfestival Louisiana Literature. Fra scenen kan du i denne uge opleve forfatterne Søren Ulrik Thomsen, DyPlambeck og Jamal Bendahman læse op fra deres værker eller høre Informations chefredaktør Rune Lykkeberg fortælle om forholdet mellem fodbold og kunst. Det hele foregår naturligvis efter coronareglerne, og museet opfordrer derfor til, at du medbringer dit eget tæppe til at sidde på. Læs mere her.


LYT!

Sidste år åbnede Amager Bakke, der ifølge vores arkitekturanmelder er »nok en af de vildeste og mest fantastiske ideer, der er fostret i 2010’ernes arkitektur« og med de ord gjorde sig fortjent til seks hjerter. Har du ikke allerede lagt vejen forbi bakken, hvor man kan klatre, stå på ski året rundt eller bare slå sig ned i de grønne omgivelser på et af byens højeste udsigtspunkter (85 meter!), er det måske nu, du skal gøre det. Tager du forbi på lørdag, vil dit besøg nemlig fyldes med gratis livejazz akkompagneret af mad og drinks fra cocktailbaren Kyros & Co. Det sker fra 12-22, og du tilmelder dig her.

Hav en dejlig uge!

Fik du læst?
Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden