0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Lasse Kofod
Foto: Lasse Kofod
Hver weekend over sommeren holder Den Kongelige Afstøbningssamling ekstraordinært åbent med en helt særlig udstilling: Syv kunstnere er blevet bedt om at fortolke gamle gipsskulpturer til nye tegneseriestriber. Foto: Lasse Kofod
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Ibyen Top 3: Fra gipsskulptur til tegneserie

Vi giver dig her tre anbefalinger til din uge i København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Kære læser

En ny uge i København står for døren. Vi har fundet kunstoplevelser til både at opmuntre og indignere, og når du trænger til at komme lidt væk fra det hele, har vi også en udflugt i ærmet til dig.

Her er tre tips til din uge.


SEJL!

Måske er du lige vendt tilbage fra ferie. Eller også er den først lige begyndt. Der kan være mange grunde til at søge et åndehul, og på onsdag kan du lade det være Hven, den lille svenske ø, der ligger kun en kort sejltur fra København. Her inviterer Sundbusserne, der dagligt sejler til øen fra Toldboden, nemlig stige om bord på færgen helt gratis, både tur og retur.

Hanne Boock
Foto: Hanne Boock

Hven. Sankt Ibbs kirke er den eneste fungernede kirke på Hven. Den ældste del er bygget i 12. tallet. Udsigt fra kirken.

Og nu tænker du måske, at færgebilletter da har været gratis hele sommeren? Ja, men ikke turen til Hven. Da øen er svensk, har den ikke været omfattet af regeringens hjælpepakker, og derfor trænger den nu også gæster. Lej en cykel, når du ankommer: Cykelturen rundt om øen i den svenske sommeridyl tager cirka halvanden time, og på vejen møder du Tycho Brahe Museum, middelalderkirken Sankt Ibb og rigeligt med små spisesteder. Book din gratis færgebillet her. Bonusinfo: Du skal ikke i karantæne, når du kommer hjem, da Udenrigsministeriet ikke længere fraråder rejser til Skåne.


FORSTÅ!

Hvor fremmed føler du dig? Sådan lød starten på 250 samtaler, teatret Metropolis og fotograf og kurator Maja Nydal Eriksen har lavet med borgere, der har fået asyl i Danmark mellem 1956 og i dag. Samtalerne er blevet til 250 portrætter i udstillingsprojektet 100% Fremmed?, hvor flygtninge gennem tekst og fotos forklarer, hvordan det er at leve i Danmark – med formålet at sætte fokus på, hvordan politikere og medier ofte taler om flygtninge og ikke med flygtninge, hvorfor teatret her giver ordet til dem selv.

Maja Nydal Eriksen
Fotocollage: Maja Nydal Eriksen

Du har givetvis hørt om projektet før, for i 2017 kunne det opleves på Københavns Rådhus, hvor 200.000 mennesker lagde vejen forbi. I forbindelse med Black Lives Matter har man nu besluttet at genopføre den evigt aktuelle udstilling i nye omgivelser: Fra på onsdag og frem til 23. august kan 100 udvalgte værker opleves i byrummet ved Kgs. Nytorv Station. Læs mere, og se alle 250 portrætter her.


SE!

I Vestindisk Pakhus på Toldbodgade ligger Den Kongelige Afstøbningssamling, der med sine omkring 2.000 afstøbninger af skulpturer fra hele Europa og middelhavslandene er en af verdens største. Samlingen er normalt lukket for offentligheden og kun åben på ganske særlige tidspunkter – denne sommer er sådan et. Denne gang har skulpturerne fået nyt liv, da Statens Museum for Kunst, der bestyrer samlingen, har inviteret syv forskellige kunstnere til at udvælge en skulptur og fortolke myterne bag til nye og moderne tegneserier. Oplev striber fra Sofie Riise Nors, AnnaMørch, Peter Madsen, Karoline Stjernfelt, Halfdan Pisket, Line Jensen og Wael Toubaji helt gratis hver weekend frem til slutningen af august. Læs mere her.

Med ønsket om en god uge fra Ibyens redaktion.

Fik du læst?
Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts