0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Solen skinner, og du kan derfor uden bekymring tage af sted, når Shakespeares Macbeth i morgen opføres som teater i det fri - helt gratis. Foto: Mads Nissen
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Ibyen Top 3: Gratis teater under åben himmel

Vi giver dig her tre anbefalinger til din uge i København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Kære læser

Bedst som man tænkte, at dette år skulle byde på det hidtil dårligste sommervejr, har august foreløbigt gjort comeback med temperaturer, der for denne sommer er helt uvant høje.

Det er derfor slut med at gemme sig indenfor: Du skal ud i solen!

Her er tre events, du kan opleve under åben himmel.


SE!

Har du ikke allerede set William Shakespeares ’Macbeth’ opført som teater, er det ved at være på tide. Det mener i hvert fald teaterkollektivet Shakes, der arbejder for at gøre Shakespeare tilgængelig for alle, og som hver sommer sørger for, at du kan se den engelske forfatters teaterklassikere ganske gratis. Det gør de sammen med Folketeatret i det, de selv kalder »årets teaterfest«, og i år viser de altså den blodige tragedie ’Macbeth’. Stykket har premiere i Ørstedsparken i morgen klokken 18.30 og varer en time. Læs mere om begivenheden her.


HØR!

Hvert år spiller de julekoncerter i Holmens Kirke, ligesom har optrådt med Copenhagen Phil, Den Kongelige Danske Opera og Danmarks Radio. Måske ved du ikke, hvem københavnerkoret CAMERATA er, men det kan alligevel være, at du har mødt dem på din vej i denne uge. Her har de nemlig holdt gratis udendørskoncerter på plejehjem, kollegier og i parker for at gøre det ud for det lige nu blødende musikliv, og på fredag går turen til Københavns Havn. Her vil de synge fra de kendte kanalrundfartsbåde, så det kan høres for havnegæster og forbipasserende. Det starter klokken 17.30 og kræver ingen tilmelding. Man sørger blot for at lægge vejen forbi kajen.


FEST!

Selv om forsamlingsforbuddet stadig sætter sine begrænsninger, er forskellige former for festivaler alligevel begyndt at komme snigende i løbet af sommeren. En af dem er kulturplatformen ARTEM, der for andet år i træk inviterer til endagsfestival i København. På lørdag indtager Reveal Party, Dang Fakun, FILIPPA og Giorgia Reitani + Abraham RademacherOnkel Dannys Plads på Vesterbro som en del af konceptet ’Weekenden’, der i hver ja, weekend, over sommeren byder på musik, litteratur, mad – eller liv, med andre ord – på pladsen. Billetter koster 50 kroner og købes her.

Hav en dejlig uge.

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden