0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
I denne uge kan du opleve Asta Olivia Nordenhof og 24 andre forfattere til en liveoplæsning under åben himmel. Arkivfoto: Martin Lehmann
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Ibyen Top 3: 25 forfattere råber klimaet op fra Kgs. Nytorv

Vi giver dig her tre anbefalinger til din uge i København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Kære læser

Der er mange grunde til at være vred over for tiden. Der er corona. Klimakrise. Brændte flygtningelejre. Men heldigvis kan du få afløb for dine følelser på museum, til festival og foran Christiansborg i denne uge.


Lær!

Du håbede måske, at vi snart var færdige med at tale om corona. Det gjorde vi også. Men noget tyder altså på, at virussen ikke sådan lige er til at vifte ad vejen. Og ingen er efterhånden i tvivl om, at den ubetinget kommer til at ændre vores hverdag flere år fremover.

Netop hvordan epidemier tvinger os til at gentænke verden, er hvad Statens Museum for Kunstsætter fokus på i en netop åbnet udstilling. Med det passende navn ’Intet som før’ bliver du bliver taget med på en vandring gennem museets store kunstsamling og gør stop ved 25 værker, der fortæller, hvordan tidligere epidemier historisk har formet vores liv og samfund. Læs mere her.


Hør!

25 forfattere gør oprør for klimaet. Navne som Carsten Jensen, Josefine Klougart, Caspar Eric, Ursula Andkjær Olsen, Peder Frederik Jensen og Nanna Storr Hansen mødes fredag eftermiddag til en helt ny pop up-litteraturfestival, hvor de gennem oplæsninger vil »inspirere, provokere, opfordre og oplyse« til klimahandling.

Begivenheden er den del af den såkaldte oprørsuge arrangeret af den aktivistiske klimabevægelse Extinction Rebellion, og kan opleves fra kl. 15-18 på Kgs. Nytorv (det var altså fredag), mens Asta Olivia Nordenhof læser op kl. 17 samme sted allerede dagen inden. Se hele listen over de deltagende forfattere her.


Demonstrer!

Først blev de ramt af corona. Og nu har flygtningene i Moria-lejren på den græske ø Lesbosværet udsat for en kæmpebrand, som har efterladt godt 12.000 nu tidligere beboere hjemløse.

Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty og DFUNK kræver solidaritet med lejrens børn, og derfor inviterer de tirsdag til aktion foran Christiansborg. Der vil selvfølgelig være mundbind, håndsprit og god afstand mellem de deltagende. Aktionen starter kl. 16.15.

Go’ aktivistisk uge fra Ibyens redaktion.

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden