0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg
Kokken Umut Sakarya har haft stor succes med at servere stegt flæsk og brun sovs på Guldkroen, og nu åbner han Guldgrillen i Nansensgade. Vi tegner et portræt af den fandenivoldske topkok og hans kamp for det traditionsrige krokøkken. Foto: Andreas Haubjerg
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Umut Sakarya er dansk gastronomis nye superstar

Umut Sakarya blev født 350 kilometer sydøst for Istanbul, men han elsker brun sovs og flæskesteg. Den 28-årige kultkok kaldes »dansk gastronomis nye superstar«, og fredag åbner han en ny grillbar med stegt flæsk og grillkylling i det indre København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Så blev det (endelig) fredag.


Det betyder selvfølgelig også, at vi vanen tro har samlet ugens bedste interview, anmeldelser, nyheder og sjove guider til dig, så du er godt klædt på til weekenden.


Først og fremmest skal du næsten klikke dig ind på dette portrætinterview med kokken Umut Sakarya, der i løbet af få år er blevet lidt af en superstjerne på den danske gastronomiske himmel.


Sidste år åbnede han Guldkroen, hvor han serverer klassisk dansk kromad. Og i dag åbner han så sin næste restaurant. Eller, grillbar, for at være mere præcis. Guldgrillen, hedder den, og her skal der høvles Fernet Branca og guffes flæskestegssandwiches, dybstegte kyllinger og brun sovs i store mængder.


»Det er sgu da lidt paradoksalt, at der skal en tyrker til at holde liv i den danske kromadstradition. Det smager jo så pissegodt«, som Sakarya bemærker i interviewet. Og hey, så fejres åbningen med 500 gratis flæskefættere fra kl. 16 i eftermiddag.



Nu vi er ved maden og måske er blevet lidt halvsultne, så kan vi sammen gå og glæde os til, at den anmelderroste Noodle House omme bag ved Hovedbanen åbner ny restaurant på Nørrebrogade.


»Byens bedste kineser«, lød beskrivelsen af stedet i vores fem-hjertede anmeldelse for et par år siden. »Noodle Houses griseører er uden tvivl en af de bedste retter, jeg har spist i år. Ikke bare fordi den er autentisk, men også fordi Noodle Houses kok, den ambitiøse Xian Zhang Sun, tilbereder maden med ekstrem kyndighed«, stod der også.


Vi har snakket med ejeren Pifu Zhang om planerne for det nye sted.


Okay, vi er nærmest rent mad-nyhedsbrev i denne uge. For nu kommer der også lidt om weekendens carbonara-festival i Torvehallerne. Yes, du læste rigtigt. Carbonara-festival.


Den italienske klassiker skal nemlig fejres. Her kan du læse vores interview med danskitalieneren bag, der egentlig troede, at han kun kunne samle »måske 100 mennesker« ... men i løbet af få dage havde 60.000 mennesker meldt sig som interesserede.


Når danskerne laver carbonara, kan vi hurtigt komme til at nærme os helligbrøde. »Men bacon og fløde er faktisk ikke de værste fejl, folk begår«, siger Luca Basile. Nej, det kan blive meget værre.



Og så er Listen tilbage fra ferie. Pyha. Helt veloplagt og klar med nye svirpere: For eksempel om ’Brunneren’, der er navnet på Odenses nye letbane efter en borgerafstemning. Det lyder jo som et rygerværtshus for stomipatienter. Godt gået, fynbo-typer.


Det var alt for denne gang - vi skrives ved på mandag, hvor vi udsender ugens horoskop.

Mere fra Ibyens univers


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie, men der er masser...
    Vi holder sommerferie, men der er masser...

    Henter…

    Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

    Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

    Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

    I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

    Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

    Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

    Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

    Hav en smuk sommer.

    Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

    Henter…

    Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

  • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

    Du lytter til Politiken

    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

    Henter…

    I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

    Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden