Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg
Kokken Umut Sakarya har haft stor succes med at servere stegt flæsk og brun sovs på Guldkroen, og nu åbner han Guldgrillen i Nansensgade. Vi tegner et portræt af den fandenivoldske topkok og hans kamp for det traditionsrige krokøkken. Foto: Andreas Haubjerg
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Umut Sakarya er dansk gastronomis nye superstar

Umut Sakarya blev født 350 kilometer sydøst for Istanbul, men han elsker brun sovs og flæskesteg. Den 28-årige kultkok kaldes »dansk gastronomis nye superstar«, og fredag åbner han en ny grillbar med stegt flæsk og grillkylling i det indre København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Så blev det (endelig) fredag.


Det betyder selvfølgelig også, at vi vanen tro har samlet ugens bedste interview, anmeldelser, nyheder og sjove guider til dig, så du er godt klædt på til weekenden.


Først og fremmest skal du næsten klikke dig ind på dette portrætinterview med kokken Umut Sakarya, der i løbet af få år er blevet lidt af en superstjerne på den danske gastronomiske himmel.


Sidste år åbnede han Guldkroen, hvor han serverer klassisk dansk kromad. Og i dag åbner han så sin næste restaurant. Eller, grillbar, for at være mere præcis. Guldgrillen, hedder den, og her skal der høvles Fernet Branca og guffes flæskestegssandwiches, dybstegte kyllinger og brun sovs i store mængder.


»Det er sgu da lidt paradoksalt, at der skal en tyrker til at holde liv i den danske kromadstradition. Det smager jo så pissegodt«, som Sakarya bemærker i interviewet. Og hey, så fejres åbningen med 500 gratis flæskefættere fra kl. 16 i eftermiddag.



Nu vi er ved maden og måske er blevet lidt halvsultne, så kan vi sammen gå og glæde os til, at den anmelderroste Noodle House omme bag ved Hovedbanen åbner ny restaurant på Nørrebrogade.


»Byens bedste kineser«, lød beskrivelsen af stedet i vores fem-hjertede anmeldelse for et par år siden. »Noodle Houses griseører er uden tvivl en af de bedste retter, jeg har spist i år. Ikke bare fordi den er autentisk, men også fordi Noodle Houses kok, den ambitiøse Xian Zhang Sun, tilbereder maden med ekstrem kyndighed«, stod der også.


Vi har snakket med ejeren Pifu Zhang om planerne for det nye sted.


Okay, vi er nærmest rent mad-nyhedsbrev i denne uge. For nu kommer der også lidt om weekendens carbonara-festival i Torvehallerne. Yes, du læste rigtigt. Carbonara-festival.


Den italienske klassiker skal nemlig fejres. Her kan du læse vores interview med danskitalieneren bag, der egentlig troede, at han kun kunne samle »måske 100 mennesker« ... men i løbet af få dage havde 60.000 mennesker meldt sig som interesserede.


Når danskerne laver carbonara, kan vi hurtigt komme til at nærme os helligbrøde. »Men bacon og fløde er faktisk ikke de værste fejl, folk begår«, siger Luca Basile. Nej, det kan blive meget værre.



Og så er Listen tilbage fra ferie. Pyha. Helt veloplagt og klar med nye svirpere: For eksempel om ’Brunneren’, der er navnet på Odenses nye letbane efter en borgerafstemning. Det lyder jo som et rygerværtshus for stomipatienter. Godt gået, fynbo-typer.


Det var alt for denne gang - vi skrives ved på mandag, hvor vi udsender ugens horoskop.

Mere fra Ibyens univers


Mest læste

Annonce

Annonce

Forsiden