Nyhedsbrev - Politiken Klima

Er du klimaduks eller klimasynder?

Velkommen til anden udgave af Politikens klimanyhedsbrev, hvor vi guider til ugens bedste klimahistorier.

Nyhedsbrev - Politiken Klima

Kære læser


Fik du set og læst Politikens debatsektion i lørdags? En hel sektion dedikeret til klimadebatten, tegnet og layoutet nænsomt og smukt med udgangspunkt i den grønne spire, som er vores signatur for ’Vores Klima’ – den første i en række af nye serier og satsninger på klimaet hos Politiken.


Det er en af den slags sektioner, man får lyst til at gemme i lang tid.


Her har du anden udgave af vores nye klimanyhedsbrev, hvor vi samler nogle af de bedste artikler om klimaet fra ugen, der gik.


Velkommen til.




Vi begynder denne uges postgang hos den seneste af tre familier, der har meldt sig til at være med i Politikens klimaeksperiment. Familien Boldsen lever forholdsvist klimavenligt, når det kommer til f.eks. mad, men der er én enkelt storsynder i familiens klimaregnskab, som de til gengæld meget nødigt vil undvære…



  • Mens flyrejsende i vores nabolande betaler klimaafgift, vil politikerne herhjemme ikke indføre en lignende skat, selv om en meningsmåling viser, at danskerne er klar til at betale. Politikerne ser hellere, at der skal forskes i alternative brændstoffer. Læs historien her.


  • Nogle danskere går mere op i at leve klimavenligt end andre. Og nogle er ikke så bekymrede, at det har den store indflydelse på deres livsstil. Det er ikke overraskende, at de første bor i store byer og er oftere kvinder end mænd. Se vores portrætter af klimaduksen og klimasynderen her.






Ugens klimatip


Ugen klimatip er selvfølgelig jule-relateret og blev leveret af en kollega i forbifarten, da snakken faldt på julemad.


I stedet for at tø flæskestegen og juleanden op på køkkenbordet eller i mikroovnen kan det betale sig at være ude i god tid. Både for klimaet og din el-regning. Hvis du for eksempel bruger køleskabet til at tø juleanden op, er tommelfingerreglen, at hvert kilo giver en times gratis strøm. Det er desuden også bedst for hygiejnen og for kødets smag at tø kød langsomt op.


Men husk det med at være i god tid, hvis maden skal serveres planmæssigt juleaften! En gennemsnitlig and tager nemlig to dage om at tø i køleskabet og en gås, der er noget større, tager hele tre dage om at blive ovnklar.




Vi runder af med en hurtig guide til Politikens nye klimaunivers på politiken.dk, der hele tiden vokser på tværs af redaktioner og sektioner.


Under klimasektionen på toppen af Politiken.dk finder du mange flere vinkler på klodens klima og ikke mindst artikler om løsningerne: Klimatopmøder, den politiske debat på Christiansborg, i Europa og gode råd til forbrugere, der har lyst til at lære mere om, hvordan de begrænser deres CO2-udslip. Udforsk selv her: politiken.dk/klima.


Og hvordan går man så fra rød til grøn kost, hvis man gerne vil? Det kan du lære mere om ved dette arrangement i Pressen: Voila: ’Fra rødt til grønt’.


Tak for, at du læste med.


Klimafamilie


Dyrere flybilletter?


Klimaduks eller klimasynder?


Hvordan laver man en klimavenlig ko?


Kuljagt i Polen


Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce