0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Pynter Danmark på sit CO2-regnskab? Ser det pænere ud, end det egentlig er, fordi vi har besluttet os for, at afbrænding af træ er en CO2-neutral energikilde? Professor og hovedforfatter fra FN's klimapanel, Daniel Kammen, kalder det for 'klimasvindel. Foto: Thomas Borberg
Nyhedsbrev - Politiken Klima

Forskere: Danmark snyder sig grønnere

Så længe Danmark ikke tæller afbrænding af træ med i sit klimaregnskab, snyder vi os grønnere, mener forskere.

Nyhedsbrev - Politiken Klima

Kære læser


Statsminister Mette Frederiksen (S) begyndte sin regeringstid med at melde ud med historisk høje klimaambitioner. Men ét er mål - noget andet er, hvordan man når dem. I sidste uge tog klimaminister Dan Jørgensen fat på forhandlingerne om en ny klimalov.


Politikens klimakommentator, Peter Birch Sørensen, har set nærmere på nogle vigtige spørgsmål i den forbindelse. Noget af det vigtigste, som politikerne skal tage stilling til, skriver han, er hastigheden. Hvor hurtigt skal Danmark i klimaloven forpligte sig på at sænke sin CO2-udledning? Dét valg har afgørende betydning for Danmarks samlede udledning og dermed for klimaet.


23. september holder FN klimatopmøde i New York, hvor de 193 nationer er blevet bedt om at fortælle, hvordan de hver især vil fjerne deres udledning af drivhusgasser senest i 2050, sådan som de lovede i den store Parisaftale fra 2015. To uger senere, 9. oktober finder et nyt topmøde sted – denne gang i København. Her mødes det måske vigtigste af byernes netværk, C40. Ud over værtsbyen København tæller netværket 93 storbyer fra samtlige verdensdele.


På Politiken har vi taget hul på en omfattende dækning af C40. Tag med til Milano, som har sat sig for at lære resten af verden, hvordan man får et sundt forhold til mad.


Et andet varmt emne i debatten om vores klima er biomasse. Danmark bliver beskyldt for at skønmale sit klimaregnskab.


Tak fordi, at du læste med.

C40


Milano


Peter Birch Sørensen


Grønland


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden