0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Sergio Moraes/Ritzau Scanpix
Foto: Sergio Moraes/Ritzau Scanpix
En brasiliansk aktivist fotograferet i går i Rio de Janeiro, hvor han protesterer mod regeringens plan om at udvinde mere olie nær landets kyst. Foto: Sergio Moraes/Ritzau Scanpix.
Nyhedsbrev - Politiken Klima

Så kom ugen: 11.000 skræmte klimaforskere råber op

Et klimamøde blev flyttet, en stormagt smækkede med døren, og Jane Fonda blev arresteret - igen

Nyhedsbrev - Politiken Klima

Kære læser

Når en klimaforsker vågner skræmt op om natten over udsigten til klodens overophedning, så føles det som om, at der er grund til alarm. Danske Marlene Mark Jensen er sådan en forsker, og siger: Jeg kan vågne om natten og snappe efter vejret.

Hun er bare en ud af 11.000 klimaeksperter fra hele verden, der i denne uge sendte en utrolig klar besked om, at klimakrisen truer hele menneskehedens eksistens. Faktisk accellererer klimakrisen meget hurtigere, end forskerne havde forventet, lød budskabet i en fælles erklæring, som opfordrer til hurtig handling nu.

Måske kommer den handling fra det danske energiselskab Ørsted, tidligere kendt som DONG. Topchef Henrik Poulsen skal sætte skub i den grønne energi,for eksempel havvind, som Ørsted er ekspert i. Dansk Erhverv mener i stedet, at staten skal sælge DONG - undskyld: Ørsted - for at få råd til en klimafond. En dårlig ide, lød det fra lederplads.

Budskabet fra de 11.000 klimaeksperter har ikke vakt den store genklang i Det Hvide Hus, hvor præsident Donald Trump gjorde alvor ud af at melde USA ud af klimaforhandlingerne. Men det behøver ikke kun at være skidt nyt, lyder det i en analyse fra Adam Hannestad.

Også i USA kæmper den 81-årige filmstjerne Jane Fonda en brav kamp for at holde klimaet i fokus, og er igen blevet anholdt ved en klimademonstration. Mens folk i Californien er truet af enorme naturbrande som følge af tørke.

Heldigvis går ikke alt internationalt samarbejde i den gale retning: Spanien har meldt sig som ny vært til klimatopmødet COP 25 i december, efter at Chile måtte droppe værtskabet.

Tak for, at du læste med.

klimavenligt


Klimabattle


bydiplomati


Oprør


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden