0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
The Pokemon Company/The Pokemon Company
Foto: The Pokemon Company/The Pokemon Company
I den nyeste udgave af computerspillet Pokémon er koralpókemonen Corsola ved at uddø på grund af for varmt og forurenet vand i havene. Foto: The Pokemon Company/The Pokemon Company
Nyhedsbrev - Politiken Klima

Klimakampen dukker op til kaffen, i kultspillet og som app

I denne uge er der klimaaktivistiske croissanter på bordet og en døende pokemon-koral på spil, mens politikerne prøver at bakse en klimalov på plads.

Nyhedsbrev - Politiken Klima

Kære læser

Selv om november let kunne få enhver til velsignet at glemme den globale opvarmning og klimakrisen, så er der nok af advarsler og klimaaktiviteter i gang til at minde en om, at kloden står overfor en kæmpe udfordring.

For eksempel bliver fans af kultspillet Pokémon, Sword and Shield, mindet om presset på verdens koralrev i den nye udgave af spillet, hvor koral-Pokémonen Corsola er døende og hvid.

I den grå virkelighed udenfor spillenes verden havde unge klimademonstranter forleden dækket op med musselmalet stel og croissant til klimaminister Dan Jørgensen (S), som skulle lokkes til at sætte sig ned og skrive under på, at Socialdemokratiet ville gennemføre borgerforslaget Klimalov Nu.

Organisationerne bag forslaget tror ikke, at den klimalov, som bliver forhandlet bag ved murene på Christiansborg bliver ambitiøs nok, og lister syv konkrete bekymringer op. Klimaet bør gøres til en folkesag, understreger de blandt andet, og mener ikke, at det er det, som forhandlingerne lægger op til.

Hvor landspolitikerne tøver, tør andre. Olie, kul og gas får en kæmpe begmand af EU’s investeringsbank, som vil stoppe lån til sorte energiproducenter fra om to år.

Private aktører kan desuden se en mening med at hjælpe os borgere og forbrugere med at handle på klimaets vegne. En ny app, CO2Food, vil gøre det lettere at se, om en vare er klimavenlig. Politiken har testet, hvordan den fungerer i praksis.

Held og lykke med CO2-tællingen og god læselyst.

Klima


Klima


Klima


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden