0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Nyhedsbrev - Politiken Klima

Klimabedraget: Kan vi stole på de grønne løfter?

På Politiken tog vi i denne uge fat på et projekt, som har været mange måneder undervejs. Nemlig en undersøgende journalistiske serie om klimakreditter og klimakompensation

Nyhedsbrev - Politiken Klima

Kære læser

På Politiken tog vi i denne uge fat på et projekt, som har været mange måneder undervejs. Nemlig en undersøgende journalistiske serie om klimakreditter og klimakompensation – et af de vigtigste temaer at få kigget på i en klimatid, hvor flere leder efter måder at begrænse deres CO2-udslip på. Derfor er det mere relevant end nogensinde at stille spørgsmålet: Hvad virker og hvad virker ikke?

Søndag åbnede vi ’Klimabedraget’ med historien om, at 2,5 millioner klimakreditter, der faktisk var annulleret, stadig sælges af et firma i Ungarn. Konceptet bag er udtænkt af en dansk forretningsmand.
Vi har fokus på den manglende regulering af området, og den kommende tid kommer der endnu flere historier. Vi ser både på virksomheder, stater og forbrugere.

Der er rigtig mange, som gerne vil gøre noget godt for klimaet – men det system vi har skabt fungerer ikke optimalt, og det synes vi er en vigtig debat at få endnu mere fokus på. For når projekter påstår at sænke udledninger eller falbyder CO2-neutralitet, men det reelt ikke sker, er det til stor skade for klimaet. Samtidig bliver offentligheden fastholdt i troen på, at systemet faktisk virker efter hensigten. Det er til skade for muligheden for politisk handling, som vi skriver mere om i denne kommentar om projektet.


Du kan her se højdepunkter fra serien, og du kan følge med i udviklingen på politiken.dk


God fornøjelse og tak fordi du læser med.

Klimabedraget


Klimabedraget


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden