0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Marie Hald
Foto: Marie Hald
Arriva tør godt ansætte folk over 60 år
Nyhedsbrev - Politiken Penge

Hvornår er du for gammel til et job?

Seniorerne arbejder som aldrig før, men har du mistet jobbet som senior, er det svært at komme tilbage

Nyhedsbrev - Politiken Penge

Foråret er på vej, men spørgsmålet er om, der er forår i luften for seniorerne på arbejdsmarkedet.

Andelen af lønmodtagere i 60’erne stiger år for år, men har seniorerne først mistet jobbet, er det svært at finde tilbage på jobmarkedet.

Myter og fordomme præger ifølge flere eksperter vores syn på ældre, der er blevet en af arbejdsmarkedets mest udsatte grupper. Men der er plusser og minusser i regnskabet.

Det er ikke alle arbejdsgivere, som er tøvende over at ansætte folk, der har haft fødselsdag med 60 lys i lagkagen. Transportfirmaet Arriva går ligefrem efter de ældre, når de ansætter buschauffører. De ældre er ifølge selskabet stabile og kan køre busserne på tidspunkter, hvor de kniber for de yngre.


Vi bliver lidt ved temaet. Folkepensionen er ved at have udspillet sin rolle, i takt med at flere og flere for velpolstrede pensionsordninger, lyder det ofte. Men for 3 af 4 pensionister er folkepensionen stadig hovedhjørnestenen i pensionistlivet.


Og endnu en vinkel på de ældre og pengene. På bare to år har danskere i 70-årsalderen halveret brugen af kontanter, viser analyse fra Nationalbanken. I løbet af kun to år har de 70-79-årige nemlig halveret deres brug af kontanter: I 2017 brugte de ældre kontanter ved 4 af 10 betalinger. I 2019 var andelen nede på 2 af 10 betalinger.


Så til noget helt andet. Midt i bekymringen over den smittefarlige corona-virus, der har nået Danmark, kan boligejerne trøste sig med, at renten på boliglån falder yderligere, og at den udvikling med stor sandsynlighed vil få boligpriserne til at stige.


Kort nyt

  • Danske forældrepar har i gennemsnit 1,7 børn. Det er forældrene i Danmarks store byer, der har mere talstærke familier, viser en analyse fra Nykredit. København, Aarhus og Odense udgør top-3 i statistikken, når det kommer til ægtepar med fem eller flere børn i husstanden.
  • Kontrolarbejde med afsæt i data om borgere og virksomheders internationale pengeoverførsler har resulteret i, at Skattestyrelsen har udsendt regninger for mere end 2 milliarder kroner.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden