0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Philip Davali/Philip Davali
Foto: Philip Davali/Philip Davali
I den første hele weekend i marts er det blevet lidt af en folkefornøjelse at tjekke årsopgørelse.
Nyhedsbrev - Politiken Penge

Årsopgørelsen har udviklet sig til en ekstra juleaften

Nyhedsbrev - Politiken Penge

Velkommen til en uge, hvor vi endnu en gang har sat fokus på seniorernes arbejdsliv. Det vil sige person på 50 år og opefter, der ellers har årtier tilbage på arbejdsmarkedet.

Ledige seniorer har store problemer med at få nyt arbejde, især i Staten; nu viser nye tal, at det tilsyneladende også er de ældre, der ryger ud først i statslige fyringsrunder. Konklusionen er at finde i en ny analyse fra fagforbundet Djøf, der har gennemgået samtlige af forbundets 1.650 fyringssager sidste år.

Der er nogen, som går mod strømmen: Det må aldrig være et mål i sig selv at ansætte de billigste eller yngste medarbejdere, siger statslig økonomichef, der giver pokker i de ansattes alder.


Millioner af danskere har her i weekenden logget sig på Skats hjemmeside for at tjekke årsopgørelsen for 2019. De opdagede, at årsopgørelsen så anderledes ud, end den har gjort i årtier. Hvor der år efter år har været 66 felter, som borgerne kan se eller rette i, har Skattestyrelsen i år barberet det ned til omkring 12.

Forenklingen skal gøre årsopgørelsen mere overskueligt for danskerne, forklarer Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Formelt åbnede Skattestyrelsen for at tjekke årsopgørelser mandag morgen, men allerede fredag aften blev der åbnet for at for borgerne kunne tjekke, om de skulle have penge penge tilbage eller betale restskat.
Faren for et økonomiske tilbageslag stiger.

Regeringens nye tiltag i fredags mod Corona virus flugter fint med de initiativer, som virksomhederne allerede har taget for at beskytte medarbejdernes og kundernes helbred mod den frygtede virus.

Det koster bare økonomisk, og tiltagene har en selvforstærkende effekt på den krise, som dag for dag bliver en mere alvorlig trussel mod det i forvejen skrøbelige økonomiske opsving. Med en voksende risiko for, at det ender i en recession i samme størrelsesorden som finanskrisen i 2008.Kort nyt

  • Politiet får stadig færre henvendelser om stjålne cykler. I 2019 modtog politiet ifølge Danmarks Statistik 46.212 anmeldelser om cykeltyveri, hvilket er 33.060 færre end for 10 år siden.
  • I december var der 119.800 modtagere af kontanthjælpsydelser, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er et fald på 800 modtagere i forhold til måneden før.


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden