0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Flyttet hjemmefra - og så hjem igen. Det har Katarina prøvet, og hun er ikke alene. Fire ud af ti unge er såkaldte boomerang-børn af den ene eller anden årsag.
Nyhedsbrev - Politiken Penge

Har du også et boomerang-barn?

Flere voksne børn flytter hjem igen, stærkt kriseberedskab i privatøkonomien - og et besøg i Røde Bjarne.

Nyhedsbrev - Politiken Penge

Velkommen til ugens udgave af Politiken Penge, som på flere måder står i boligens tegn.

Vi indleder nemlig med historien om, at mange voksne børn i kortere eller længere tid vender hjem for at bo hos forældrene - selv om de er flyttet hjemmefra.


Fænomenet kaldes boomerang-børn, og den betegnelse kan faktisk hæftes på 4 ud af 10 unge, viser en undersøgelse fra Alka. Det er ofte brudte forhold eller dårlig økonomi, der får det gamle værelse hos mor og far til at virke tillokkende.

Læs her, hvad de unge selv siger om situationen.

For Katarina Raafeldt blev det roomiens kæreste, der gjorde, at hun flyttede tilbage til sin mor - der sågar lod Katarinas kæreste flytte ind også.


Og apropos roomies, så sætter sidste afsnit af Politikens flytte-hjemmefra-guide fokus på fordele og ulemper ved at bo sammen med andre.

Læs også, hvordan beboerne i kollektivet Røde Bjarne håndterer de problemer, der uvægerligt opstår i et bofællesskab.


I en noget mere alvorlig skala finder man globale økonomiske kriser, og en sådan er rykket tættere på i USA og euroområdet, vurderer Nationalbanken ud fra sine statistiske modeller.

Men skulle det komme dertil, er danskerne i historisk grad godt rustet til et tilbageslag i økonomien, siger flere eksperter - vi er ikke i nærheden af en ny finanskrise, som ramte hårdt, fordi vi dengang havde nydt opsvinget for lånte penge.


Kort nyt

* Den første boligejer har på grund af den negativ rente fået udbetalt penge for at låne penge hos Realkredit Danmark. Det skyldes kombinationen af minusrente og en lav bidragssats. Flere boligejere vil i den kommende tid opleve at få penge retur.

* Der bliver færre dårlige betalere i Danmark. Lige under 200.000 er nu registreret i Experian, og det er det laveste niveau siden 2010.


Således opløftet siger vi tak for opmærksomheden,


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden