0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anne-marie Steen Petersen/POLITIKEN
Foto: Anne-marie Steen Petersen/POLITIKEN
Nyhedsbrev - Politiken Penge

Hold ud i jobbet og få skattefri præmie

I en tid, hvor mange er optaget, hvor man kan se landsholdsfodbold i fjernsynet, kan Politiken fortælle at i forvejen velstillede seniorer har udsigt til en skattefri præmie, hvis de arbejder ud over pensionsalderen.

Nyhedsbrev - Politiken Penge

Velkommen til en uge, der trods det sene efterår, begynder i fodboldens tegn.

I aften bliver landsholdets skæbne nemlig afgjort; skal fodboldherrerne med til EM i 2020 eller står den på play off-kampe i marts. Aftens landskamp i den irske hovedstad, Dublin, kan de fleste danskere, men sådan vil det ikke være, hvis det skulle blive til kampe i foråret.

Det vender vi tilbage til.


Vi starter med en god nyhed til alle de seniorer, der har tænkt sig at arbejde videre selv om de har nået pensionsalderen. Et bredt politisk flertal har nu besluttet at uddele en såkaldt seniorpræmie til de seniorer, der er villige til at arbejde op til to år efter at de har nået pensionsalderen.

Det kan udløse en skattefri præmie på op til 67.000 kroner.

Men ordning bliver fra starten kritiseret for at være en omvendt Robin Hood. Ifølge Beskæftigelsesministeriets egne analyse er det i høj grad de velstillede, ressourcestærke og fysisk friske ældre, der løber med præmiepengene. Og langt de fleste havde alligevel tænkt sig at fortsætte på arbejdsmarkedet.

»I årevis har vi set, at folk frivilligt vælger at blive længere på arbejdsmarkedet, hvis de har fysikken til det. Derfor er der ikke ret mange jobs i denne seniorpræmie,« siger arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, professor på Aalborg Universitet.

Med en fødselsattest fra 1954 tilhører Stefan Bjerregaard den første årgang, der kan benytte den nye seniorpræmie. Det betyder, at han kan hæve 67.000 skattefri kroner oven i den almindelige arbejdsløn, hvis han arbejder 2 år længere.

»Min plan har hele tiden været at arbejde, til jeg blev 68 år. Derfor siger jeg mange tak for pengene, dem havde vi ikke regnet med derhjemme. Det er ligesom at få en ekstra julegave«, siger Stefan Bjerregaard, der arbejder som statsautoriseret revisor og skatteekspert i firmaet BDO.


Og så tilbage til fodbolden. To giganters slagsmål har skabt kaos på et tv-marked, der i forvejen var under forandring. 1,2 millioner seere bliver fra nytår afskåret fra at se blandt andet landskampe. De jagter nu nye muligheder for at se fodbold. Det er den største distributør af tv, YouSee, der ikke kan blive enige med Discovery om, at deres 11 kanaler skal være i YouSees udbud af kanaler, hvilket betyder, at blandt andet Kanal 5 med landsholdsfodbolden forsvinder.

Det har givet travlhed hos YouSees konkurrenter. Mange vil gerne have en tv-pakke med fodbold. Det er relativt enkelt for almindelige forbrugere med en individuel aftale med YouSee at skifte leverandør, menas bolig- og antenneforeninger kan være bundet af flerårige kontrakter, men har Foreningen Danske Antenneanlæg (FDA) fået en juridisk vurdering fra Kammeradvokaten, som går på, at det er muligt at komme ud af langvarige aftaler.


Kort om din privatøkonomi:

  • Et politisk flertal har nu besluttet at de 1200 boligejere, der i en årrække har betalt for lidt i boligskatter på grund af fejl i deres vurderinger, kun skal efteropkræves ejendomsværdiskat for de seneste tre år. De berørte boligejeren risikerede i værste fald en efteropkrævning for de sidste ti år.


  • Ni ud af ti danskere har tillid til, at de får den rigtige løn udbetalt - selv om hver anden har oplevet at finde fejl på lønsedlen. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion. Fagbevægelsens Hovedorganisation opfordrer danskerne til at kaste et grundigt blik på lønsedlen.


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Nanna Navntoft

Tag på øhop i Horsens Fjord: Småfærgerne gør rejsen unik, og de er stadig gratis for cyklister og gående

Morten Langkilde

Svaler er Tunøfærgens blinde passagerer

Morten Langkilde

På bilfrie Tunø er krofatter en rigtig filosof

Ilse Made

10 spisesteder på Samsø, det er værd at rejse efter

Morten Langkilde

»I baghovedet lurer hele tiden en scene fra et Søren Ryge-program i tv, hvor et spand heste løber løbsk«

Morten Langkilde

Besøg øen, der ligger lige midt i Danmark

Morten Langkilde

Lisette styrer færgen til Samsø med sikker hånd

Morten Langkilde

Hoteltjek:  Ryk direkte i fængsel

Joachim Adrian

Noas Ark lægger til i Horsens

Poul Husted

Hoteltjek:  En oase i hjertet af Samsø