0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
For første gang siden finanskrisen ser det ud til, at julehandlen falder i forhold til året før. Stigende bevidsthed om klima og miljø kan være en forklaring, fremhæver direktør Jens Birkeholm fra Dansk Detail.
Nyhedsbrev - Politiken Penge

Julehandlen ser ud til at gå baglæns i år

It-kriminelle har travlt som aldrig før. De lokker mændene med fantasifulde investeringsprojekter, og kvinder med den store kærlighed.

Nyhedsbrev - Politiken Penge

Velkommen til en uge som undtagelsesvis er begyndt med sol på himlen. Her kan vi fortælle, at for første gang siden finanskrisen ser julehandlen ud til at falde.

Vurderingen kommer fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der i sin årlige prognose for julehandel i både butikker og på nettet vurderer, at forbrugerne vil have et merforbrug på 9,2 milliarder kroner i november og december i år. I de samme måneder sidste år lå merforbruget på 9,4 milliarder kroner. Den faldende julehandel er lidt af et paradoks set i forhold til den gode samfundsøkonomi.

Den faldende julehandel, der af Dansk Erhverv betragtes som merforbrug af mad, vin, tøj, sko og andre varer i november og december i forhold til årets andre måneder, har ifølge erhvervsorganisationens markedsdirektør, Henrik Hyltoft, to årsager.

Dansk Erhverv peger på manglende tillid til fremtiden og faldende priser, som forklaring på den dalende omsætning i julemånederne. Mens andre peger på, at klima- og miljøbevidsthed også kan være et bud på en forklaring.


Og så til en anden sag hvor pengene kan få ben at gå på. Der bliver svindlet som aldrig før på nettet. It-kriminelle spekulerer kynisk i kønnenes særheder og svagheder og tjener millioner på at lokke mænd med fupinvesteringer og kvinder med falske datingprofiler.

Charlotte Jørgensen blev stormfuldt forelsket i en mand på nettet, der kun eksisterer i en svindlers fantasi. Og 29-årige Jesper troede, at han ville tjene mange penge, da han mødte bitcoin-eksperten Kristian på Facebook. I stedet blev han svindlet for 30.000 kroner.


Kort nyt


Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden