0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck
Tobias Johnsen har udskiftet sin Skoda Fabia med hybridbilen Huyndai Ioniq, som han kunne få et billigere billån til, end hvis han havde købt en benzinbil.
Nyhedsbrev - Politiken Penge

Ny ferielov kræver, at du allerede nu planlægger din ferie

Vi fortæller også om billån, som bliver billigere, hvis du vælger at købe en el- eller hybridbil. Det er dog lidt af en jungle af forskellige grønne billån

Nyhedsbrev - Politiken Penge

Velkommen til en ny vinteruge med usædvanligt mildt vejr. Den blege sol kan dog lokke tankerne mod varmere himmelstrøg.

Således har vi elegant ramt første emne på privatøkonomisiden i Politiken: Den nye ferielov.

Der nemlig en god ide, allerede nu, at aftale spillereglerne for årets ferier med din arbejdsgiver. Når den nye ferielov træder i kraft til efteråret, kan du nemlig ikke være sikker på, at du har sparet feriedage nok sammen til både en lang sommerferie og en efterårsferie.

Og så er det ikke alle danskere, som er tilfredse med den nye ferielov. Næsten 60.000 danskere har skrevet under på et borgerforslag, der forpligter politikerne til at udbetale de feriepenge, der ellers skal deponeres i en fond og først udbetales, når vi går på pension. Borgerforslaget skal behandles af Folketinget sidst i februar.Så skifter vi emne til grønne lån. Adgangen til et grønt billån med både lav udbetaling og lav rente spillede en vigtig rolle, da Tobias Johnsen skulle finde afløseren for sin 15 år gamle Skoda Fabia. Han valgte en el-bil.

Flere banker tilbyder nu lavere rente, hvis du vil låne til en el- eller hybridbil frem for en vogn, der kører på fossile brændstoffer. Men betingelserne for at få et såkaldt grønt billån er vidt forskellige.


Nu koster det penge at have kontanter stående på pensionsordninger i bankerne. Politiken har lavet en rundspørge til en række banker for at få et overblik over, hvordan reglerne er.


Kort nyt

  • I fredags udløb fristen for boligejere, der ønskede at konvertere deres boliglån til en lavere rente ved den førstkommende termin den 1. april. Der er ifølge Nykredit blevet opsagt lån for 72 milliarder kroner.
  • 1,3 millioner kunder i landets største pensionselskab får nu mulighed for at spare op til alderdommen med klimasamvittigheden i orden. PFA Pension er efter mange måneders tilløb klar med et nyt pensionsprodukt, PFA Klima Plus, hvor alle penge bliver investeret i virksomheder eller projekter, som samlet set fra 2025 ikke påvirker klimaet negativt og fra 2030 bliver CO2-reducerende.
  • Onlinesalget hos den danske del af Ikea er i kraftig vækst. Det viser regnskabet fra Ikea Denmark, som foruden en onlinebutik består af fem varehuse. I det seneste regnskabsår voksede onlinesalget med cirka 49 procent i forhold til året før, og det bidrog til at løfte omsætningen med godt otte procent til 4,7 milliarder kroner. Det er den højeste omsætning nogensinde.


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden