0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Endnu er det blot en mudret byggeplads, men i løbet af efteråret bliver byggepladsen i Hedehusene til et bofællesskab, hvor generationerne bliver blandet.
Nyhedsbrev - Politiken Penge

Så er der nyt om dine løn og dine arbejdsvilkår i de kommende år

Kæmpesommerhuse, bofællesskaber for flere generationer og ATP's sorte aktier er noget af det, Politiken har haft fokus på i ugens løb

Nyhedsbrev - Politiken Penge

Velkommen til en dag, hvor linjerne for dine løn- og arbejdsvilkår er blevet lagt ud.

Markant mere øremærket forældreorlov til far, mere frit valg til alle og højere mindsteløn er kort fortalt resultatet af den første og afgørende overenskomst, der i weekenden blev aftalt om i industrien for omkring 6.000 virksomheder med 230.000 ansatte.


På Politiken har vi haft fokus på indgreb mod kæmpesommerhusene, som branchen frygter vil ramme sommerhusudlejningen. Erhvervsstyrelsen bad kort før jul ejerne af 14 kæmpesommerhuse skrue ned for udlejningen.

Ejere af omstridte kæmpesommerhuse sætter nu alle kræfter ind på at få omgjort afgørelsen, så de fortsat kan leje husene ud det meste af året. Sagen afdækker et regelkaos, der kalder på et politisk indgreb, mener ekspert, der vil lægge loft over udlejningen.


Interessen for at bo i bofællesskaber er en strømning i tiden, vurderer en forsker. I Hedehusene vest for København bygges et bofællesskab efter et nyt koncept, hvor generationerne blandes. For at sikre den rigtige beboersammensætning i et nyt bofællesskab skal interesserede skrive en motiveret ansøgning for at komme i betragtning til en lejebolig.


I en længe ventet plan for koncernens olieinvesteringer gør ATP det klart, at den agter at holde fast i udvalgte olieaktier, fordi der stadig er brug for olie mange år endnu. Planen møder modstand på Christiansborg.


Kort nyt

  • Der blev i januar indhentet 37.109 lånetilbud på realkreditlån, viser tal fra Finans Danmark. Dermed er udviklingen fortsat fra sidste år med flere end 400.000 lånetilbud.
  • Kunderne fortsætter med at opsige deres abonnement hos YouSee, der i 2019 mistede 71.000 tv-kunder.
  • Inflationen var i januar på 0,7 procent i januar, viser tal fra Danmarks Statistik.Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden