0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Staffan Rejle køres ind i CT-skanneren på Hvidovre Hospital, så lungerne kan undersøges for blodpropper. Patientens store iltbehov undrer lægerne.
Nyhedsbrev - Politiken Sundhed

Om lidt er alle restriktioner væk - men Anwar og Staffan er stadig indlagt

Her er ugens nyhedsbrev fra Politikens sundhedsredaktion

Nyhedsbrev - Politiken Sundhed

Det danske samfund ligner efterhånden mere og mere sig selv, som vi kendte det før corona. Mange tæller ned til, at natklubberne åbner i morgen, og at det senest 11. september er helt slut med at vise coronapas eller være bundet af andre restriktioner.

Men på Hvidovre Hospital er der en lille gruppe patienter, der snarere tæller ned til, at de forhåbentlig snart kan undvære iltapparatet, blive udskrevet og komme sig ovenpå den alvorlige covid-19 infektion, de er indlagt med. Mød blandt andre Staffan, Anwar og Henning her i Lars Igum Rasmussens reportage.


De seneste mange måneder - ja faktisk kan de jo efterhånden tælles i år - har vores nyhedsbrev her fra Politikens sundhedsredaktion mere eller mindre udelukkende handlet om coronapandemien, og i dag er ikke en undtagelse. Vi skriver fortsat meget om virussen og de mange, mange konsekvenser, den har for os alle sammen.

Her følger et udsnit af de vigtigste coronahistorier, vi har bragt i den forløbne uge.


Lad mig begynde med vores forsidehistorie fra i dag, hvor vi fortæller, at Sundhedsstyrelsen ganske overraskende melder ud, at alle børn på 2-6 år bør vaccineres mod influenza i år. Den idé bakker lægerne op om.


Det var også i den forgangne uge, at Sundhedsstyrelsen meldte ud omkring det omdiskuterede 3. stik med covid-19 vaccine. I første omgang bliver 50.000 udvalgte borgere med nedsat immunforsvar tilbudt at få stikket.


Det sker for at beskytte dem, mens coronavirus lige nu relativt uhindret breder sig blandt børn og teenagere, som Anders Legarth Schmidt skrev om forleden dag - næsten halvdelen af de smittede er under 20 år.


Samtidig kæmper sundhedsmyndighederne for at få den del af borgerne, som endnu ikke har taget imod tilbuddet om at blive vaccineret, til at lade sig stikke. I den forbindelse har Sundhedsstyrelsen set sig nødsaget til at gå ud og fastslå, at Moderna-vacinnen altså er lige så effektiv og god som vaccinen fra Pfizer - der er nemlig opstået en myte om, at Moderna ikke kan hamle op med Pfizer, og derfor undslår nogle borgere tilbuddet af den årsag.


Selv om corona fylder meget, har vi stadig blikket rettet mod andre sager, som er vigtige at fortælle jer læsere om. I denne uge udkom en urovækkende rapport fra Vidensråd for Forebyggelse, som slår fast, at hvert 12. barn under 10 år har en psykisk sygdom, mens hvert 6. barn har mentale helbredsproblemer. Det er mange. Og det er uden tvivl et område, vi kommer til at følge i fremtiden.


Naturligvis har vi også fulgt sygeplejerskernes konflikt, som sluttede i lørdags med et regeringsindgreb. Blandt andet har vi skrevet om denne professor, som forudsiger, at det vil blive svært at indhente de mange aflyste operationer, undersøgelser og andre behandlinger.

Det var alt for nu - vi høres ved om en uges tid. Mange tak for jeres tid.

Fik du læst?


Fik du læst?


Fik du læst?