0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Nyhedsbrev - Politiken Sundhed

En rystet hjerne skal ikke kun hvile - den skal også udfordres

Her er det ugentlige nyhedsbrev fra Politikens sundhedsredaktion

Nyhedsbrev - Politiken Sundhed

Mens coronavirus er omdrejningspunktet for flertallet af de sundhedsrelaterede nyheder i både danske og udenlandske medier i disse dage, har vi trods alt også beskæftiget os med andre sager i den forgangne uge her på Politikens sundhedsredaktion.

Hjernerystelse, nyretransplantationer og fastens betydning for din krops aldringsproces er nogle af de emner, du kan blive klogere på her i nyhedsbrevet - og så har vi selvfølgelig heller ikke ligget på den lade side med at holde vores læsere opdateret på coronavirussen.


Først til hjernerystelserne. En dansk forskergruppe har som en af de første i verden opnået lovende resultater med behandling af langvarige symptomer efter hjernerystelse. Mikkel var med i forsøget - du kan læse om hans hurtige bedring, og du får også en guide til, hvordan du selv kan gå frem, hvis du har symptomer efter en hjernerystelse.


Forleden dag blev en opsigtsvækkende og usædvanlig helsidesannonce trykt i tre af landets største dagblade, herunder Politiken. Den var et nødråb fra nyresyge Natacha.

Politikens sundhedsredaktion kontaktede Natacha og fik hele hendes historie om, hvordan hun i to år har ventet på at få en ny nyre i Danmark, mens læger i USA har fundet seks donorer, der matcher hende, i løbet af to timer.

Som reaktion på Natachas nødråb er foreninger gået ud med en kraftig opfordring til, at flere danskere bør opereres i udlandet, hvis de har brug for en nyretransplantation. Det går hurtigere, og i sidste ende er det billigere.


Vi kan også fortælle, at skruen strammes om lange fastholdelser i psykiatrien. Sundhedsstyrelsen sender en ny vejledning i høring, hvor der for første gang kommer en tidsgrænse for varigheden af tvangsindgrebet.


Og så til en tankevækkende klumme fra professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen, som skriver om, hvordan faste udsætter kroppens aldring. Hmmm - måske var det faktisk noget, man skulle overveje at prøve? Det vil jeg i hvert fald langt hellere kaste mig ud i end et ’brazilian butt lift’, som danske speciallæger også er noget skeptiske over for, efter influenceren Fie Laursen den seneste tid har skabt stor opmærksomhed om den særlige type kosmetiske operation.


Sidst - men ikke mindst - coronavirussen. Uden yderligere præsentation kan du gå i krig nedenfor, hvis du vil vide mere om sygdommen, der i øjeblikket spreder sig hurtigt i Kina, og som også er begyndt at dukke op andre steder i verden - dog ikke i Danmark endnu.

Få overblikket: Det skal du vide om virussen i Kina

Dansk professor: Det er ingen tilfældighed, at den nye virus kan spores til et marked med levende dyr og mange mennesker

Analyse: Vi skal ikke gå i viruspanik. Endnu


Tak for din tid.

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden