Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Tre af Spies fly måtte blive på jorden efter meldingen om, at ejeren, rejseselskabet Thomas Cook, var gået konkurs. Siden blev en kæmpe redningsaktion af det danske rejsebureau sat i gang. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Rejser

En dramatisk uge for rejsebranchen og Spies' gæster

På to år er 35 rejse- eller flyselskaber krakket, og i denne uge truede en konkurs hos ejeren Thomas Cook med at rive Spies med i faldet. Hvad er det, der sker i rejsebranchen?

Nyhedsbrev - Rejser

Kære læser


Natten til mandag så det sort ud for de danskere, der stod og skulle af sted på en rejse med Spies. Spies’ ejer, rejseselskabet Thomas Cook, var nemlig gået konkurs. Et selskab, som betragtes som den moderne charterturismes fader.


Thor og Pernille nåede at tjekke ind til deres rejse, før de opdagede, at den var helt gal. Og resten af Spies’ kunder var usikker på, om deres ferier var i fare. Så er det godt at kende sine rettigheder som rejsekunde.


Tirsdag kunne de fleste dog ånde lettet op, men tre fly med Spiesgæster måtte blive på jorden. Resten af afgangene fortsatte som planlagt….


I skrivende stund ser det ud til, at Spies redder sin forretning, men de opererer i et marked, hvor flyselskaber og rejsebureauer lever livet farligt. I 2019 har der allerede været 11 flykrak, og siden starten af 2018 har endnu flere givet op blandt andet på grund af prispres og dyrt brændstof.


Skulle du nu, kære læser, overveje en togrejse i stedet for charter med fly, så har den nye danske hjemmeside medtog.dk sat sig for at inspirere og gøre det lettere at finde vej til de rigtige afgange og destinationer.


Har du i stedet mod på det helt store eventyr, så er kulturer i Afrika værd at besøge, som det kunne opleves i søndagens store rejsetillæg med 40 siders inspiration til kontinentet. For eksempel fortæller Poul Husted levende om Mursierne, som er en truet, men rig kultur. Eller du kan besøge elefanterne i Tsavo nationalpark, som nu bliver beskyttet med metoder fra det amerikanske efterretningsvæsen.


God læselyst! Og husk, at du som 4.618 andre kan følge os på Instagram og lægge dine egne flotte rejsebilleder op.

Kom med hos stammen med læbeplader og kalasjnikov-rifler


Med skæg og blå briller på jagt efter krybskytter


På vulkaner


Uforstyrret safari


Skinnerne venter


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden