Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Lasse Skafte/Freelance
Foto: Lasse Skafte/Freelance
Hos VW Surfaris kan du vælge mellem flere forskellige folkevognsmodeller til turen op ad kysten. Foto: Lasse Skafte
Nyhedsbrev - Rejser

Jeg kan næsten mærke sollyset i ansigtet

Den bedste rejsejournalistik lader læseren føle, de er med ude på destinationerne. I denne uges nyhedsbrev kan du tage med på roadtrip lands den californiske kyst eller svømme i det klare vand ud for Honduras.

Nyhedsbrev - Rejser

I sommeren 1993, midt i min gymnasietid, rejste jeg til USA og kørte hele vejen fra øst til vest med Greyhound-busser. En eminent måde at opleve landet og dets befolkning på. Men man var også bundet af tidsplaner og bestemte ruter.


Så da jeg læse Lasse Skaftes reportage fra et roadtrip langs Californiens kysttrækning, fik jeg lyst til at gøre præcis det samme: pakke mine egendele i en lille bil, føle friheden til at køre og stoppe, hvor man har lyst, og vågne til duften af saltvand og en let brise fra havet.


»En karavane af otte folkevognsrugbrød i alle regnbuens farver, hårdtarbejdende i indersporet i dagens første spæde stråler af sollys«, skriver Lasse i sin reportage, og jeg kan næsten mærke sollyset i ansigtet.


Det samme gælder for Eva Holtegaard-Kaslers reportage fra øen Roatán i Honduras, hvor jeg næsten kan smage det salte vand:


»Havet changerer mellem dybblå, turkisblå og laguneblå, mens vi ligger i overfladen og svømmer i en vekslen mellem kolde og varme havstrømme«, skriver hun.


I et forsøg på at redde koralrevet omkring øen har Roatán erklæret sig for en plastikfri ø. Det betyder, at det siden juni har været helt slut med plastikflasker, engangsplast og plastikposer. Et prisværdigt initiativ.


I denne uges nyhedsbrev kan du også læse om en tur på hesteryg gennem Kirgisistan, trekking i Nepal og fem spændende oplevelser i den sydspanske by Cádiz. Og husk, at du som altid også kan følge os på Instagram, hvor vi dagligt lægger inspirerende rejsefotos op.


God rejse- og læselyst

Klassisk roadtrip


Honduras indfører plastikforbud


Har du hørt om Kirgisistan?


Fred og ro i Nepal


Alternativt spansk visit


Forskere tester flypåvirkning


Ugens guide


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden