Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
På Balkan venter der storslåede togrejser på dem, der har lyst til eventyr. Foto: Alfred Hollerup Bencke
Nyhedsbrev - Rejser

Fascinerende tyrkisk togtur og en perfekt opskrift på interrailrejsen

Så er der afgang. Denne uges nyhedsbrev har 100 procent fokus på togrejser.

Nyhedsbrev - Rejser

Kære læser

Indrømmet. Vi skriver rigtig meget om togrejse i øjeblikket. Og det gør vi af flere årsager. For det første, fordi vi på Politiken Rejser gerne vil være med til at motivere danskerne til et stille transportskift ud fra devisen; færre flyrejser, flere togrejser. Baggrunden for det er naturligvis flyrejsens uforholdsmæssigt store klimabelastning sammenlignet med togrejsen.

Men vi skriver også om togrejse, fordi det er på toget, at eventyret, fordybelsen og den intense fornemmelse af rent faktisk at være på rejse, venter. Midt i et omklamrende virvar af grotesk billige flybilletter og ønsket om hurtigst muligt at bevæge sig fra A til B, har vi herhjemme – bortset fra en lille gruppe hårdhudede togelskere – stor set glemt, hvor vidunderlig en oplevelse togrejsen er (og, ja, vi ved godt, at den også kan være besværlig, dyr og langsom).

Alt det kan du læse om i en række af artiklerne i dette nyhedsbrev. Fra Tyrkiet og Tjekkiet til interrail på Balkan og en svensk rejsejournalist og forfatter, der for nylig har udgivet en bog, der fortæller om togrejsens fortid, nutid og fremtid.

I øvrigt er det skønt at se, at vores Instagram-konto er på vej mod de 5.000 venner. Hvis ikke du allerede følger os, vil vi meget gerne have dig til det. Find os på politiken_rejser og se fotos, videoer og stories om alt det, vi alle sammen elsker ved at rejse og opdage verden omkring os. Selvfølgelig med masser af fokus på tog ...

Velkommen om bord og rigtig god læselyst.

Hvis du virkelig har mod på eventyr


Gymnasieelever vil med toget på studierejse


Hermed et godt tip givet videre


Fra Abisko til Narvik om aftenen


Sådan kan du tage på interrail næste år


Svensk forfatter siger det


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden