0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Hver aften tager de lokale bad og vasker tøj i floderne på øen Don Khon i det sydlige Laos. Foto: Claus Blok Thomsen
Nyhedsbrev - Rejser

I Asiens dybe stille ro

Politikens udsendte finder ro og fred uden masseturisme i tidslommer i Laos og Japan.

Nyhedsbrev - Rejser

Kære læser

Alle har hørt om tempelkomplekset Ankor Wat i Cambodja, som hvert år besøges af millioner af turister, men hvis man vil opleve et asiatisk tempel, som ikke er overrendt, er Vat Phu i Laos et godt forslag.

Claus Blok Thomsen, Politikens Asien-korrespondent, lever en hektisk tilværelse med uro og oprør i Hongkong, men han fandt roen og freden i det sydlige Laos ikke alene i Vat Phus tempelruiner, men også på øen Don Khon, som Claus Blok Thomsen beskriver som en asiatisk lomme, hvor tiden er stået stille.

Politikens indlandsreporter Flemming Christiansen fandt den samme ro i landsbyen Nagoro på øen Shikoku. Der er tale om Udkantsjapan, og landsbyen er nærmest affolket. Det opdagede Tsukimi Ayano, da hun flyttede tilbage for at passe sin gamle far. Derfor begyndte hun at modellere dukker og placere dem rundt omkring i landsbyen. Ideen har spredt sig til andre affolkede landsbyer, hvor der nu også er dukkebeboere.

Nanjing er bestemt ikke affolket, men danskere er populære i den kinesiske by. Det skyldes århusianeren Bernhard Sindberg, som reddede 10.000 kinesere, da japanske styrker erobrede byen i 1937-1938 og massakrerede i hundredtusindvis. Sindberg har sin egen udstilling på Massakremuseet i Nanjing. Hvis man ikke vil rejse så langt og alligeve se og høre om en af Danmarks største humanitære helte, så afslørede dronning Margrethe 31. august en statue af Bernhard Sindberg i Mindeparken i Aarhus.

God læse- og rejselyst! Og husk, at du som 4.709 andre kan følge os på Instagram og lægge dine egne flotte rejsebilleder op.


Tag med til en asiatisk tidslomme uden turister


Dukker holder liv i Udkantsjapan


Aarhusianer er Danmarks største humanitære helt


Tag ikke et foto af en geisha uden tilladelse


Guider tager dig med til New Delhis bagside


Frygtet sygdom er i stigning i Asien


12 oplevelser i Bangkok


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden