Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Sune Højrup Bencke/Politiken
Foto: Sune Højrup Bencke/Politiken
I Sverige findes adskillige nattogslinjer rundt i landet, men kun en enkelt transnational. Det er der dog planer om at ændre, idet de svenske myndigheder har afsat penge til en undersøgelse af mulighederne. Et initiativ som transportministeren herhjemme holder skarpt øje med. Foto: Sune Højrup Bencke
Nyhedsbrev - Rejser

Et flyselskab, der trækker følehornene til sig, og en transportminister, der håber på nattog

Bliv klogere på Norwegians langdistance-nederlag, udsigten til danske nattog i fremtiden og læs også om Balkan i bus, enestående Stuttgart og hvorfor danskerne fortsat skal vente på klimaafgift på flyrejser.

Nyhedsbrev - Rejser

Siden 2013 har det norske flyselskab Norwegian sendt danskere direkte fra København til så forskellige destinationer som Boston, Fort Lauderdale, Las Vegas, Los Angeles, New York, Oakland uden for San Francisco, Orlando, San Juan i Puerto Rico, St. Croix samt Bangkok og Krabi i Thailand.

Men nu er det slut.

Hvad pokker er der sket siden Norwegian nu pludselig lukker alle sine langdistance flyvninger fra København og ud i verden? Det kan du læse om i artiklen ’Norwegian efter dramatisk beslutning: »Vi troede, vi kunne tjene penge på det«’.

I den modsatte grøft er det lige nu præcis fem år siden, der sidste gang kørte nattog fra Danmark og ud i Europa. Men det ser ud til snart at ændre sig. I hvert fald har regeringen sammen med sine støttepartier fået skrevet ind i finansloven for 2020, at muligheden skal undersøges.

»Jeg vil gerne have nattog til Danmark, men det skal være grænseoverskridende og skal løses i et samarbejde på tværs af lande«, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i artiklen ’Regeringens nye udmelding om nattog er lidt af et gennembrud’.

Læs i øvrigt også om 12 oplevelser i Stuttgart, en familie, der er holdt op med at flyve, og et nyt togrejsebureau, der satser stort på danske rejsendes lyst til at opleve Europa med tog.

God læse- og rejselyst!

Og husk altid, at du som 4.721 andre kan følge os på Instagram, hvor der er masser af smukke billeder og glimrende rejseinspiration, og hvor du også kan lægge dine egne flotte rejsebilleder op.

Et skridt nærmere nattog fra Danmark


Norwegian lukker ruter fra København


Mød familien, der reflekterer over deres flyforbrug


Læs en fascinerende historie om busrejse


Iværksættere ser en forretning i togrejse


Tag til endnu en spændende tysk by


Der ventes stadig på en klimaafgift


Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden