Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Lille spejl på væggen der: Hvordan har Madsen det egentlig?
Nyhedsbrev - Tech og Viden

Hvad siger du til, at chefen opsætter intelligente spejle, der afslører, hvordan du har det?

Deltag i et helt nyt dilemmaspil ved et læsermøde i Politikens Hus tirsdag 3. september.

Nyhedsbrev - Tech og Viden

Kære læser,

Så er vi tilbage fra sommerferie med vores ugentlige nyhedsbrev om tech og viden. Og jeg tør godt love, at vi lægger hårdt ud (blandt andet med at komme en dag for tidligt, men mandag er ellers det normale).

Lige som sidste år er Politiken mediepartner på den københavnske techfestival, der ventes at tiltrække omkring 12.000 mennesker fra torsdag 5. september til lørdag 7. september. Det er en festival, der ser sig som en etisk modvægt til den utøjlede techindustri i Silicon Valley og it-diktaturet i Kina, og hvor du kan se og høre en masse spændende navne.

Hvad siger du f.eks. til at møde manden, Chris Messina, der opfandt den moderne brug af hashtagget # på ikke mindst Twitter? Han er en vild mand. Du kan læse mere om ham i den trykte avis på fredag, hvor vi udgiver et særligt festivaltillæg med spændende artikler og det fulde program for techfestivalen.

Men det bliver vildere endnu.
Læsermøde på Politiken

Allerede tirsdag 3. september klokken 17 tyvstarter vi i Politikens Hus (Pressen) techfestivalen med et læsermøde i et helt nyt format: Sammen med IBM har vi udviklet et spil, hvor vi stiller dig over for en række af de dilemmaer, som kunstig intelligens og robotter stiller os overfor, hvad enten vi taler om din hverdag, din arbejdsgiver, skoler eller andre dele af det offentlige.

Hvad siger du f.eks. til, at din arbejdsgiver opsætter spejle ude på personaletoilettet, der kan fortælle dig, om du har hjerteproblemer? Er det godt, at du kan få besked om en sygdom, inden du selv anede, der var noget galt? Eller kan din arbejdsgiver misbruge det? Kan man overhovedet få sådan et spejl?

Svarene vil sikkert overraske dig mere end een gang...

I, der deltager i læsermødet i næste uge, får selv mulighed for at diskutere og svare på de forskellige dilemmaer, og derefter vil et panel på bedste Mads & Monopolet-vis diskutere deres overvejelser.

Du kan møde debattør og forfatter Lisbet Zornig, dataspecialisten Hanne Marie Motzfeldt, filosoffen Vincent Hendricks og IBM’s innovationsarkitekt Kim Escherich. Jeg tror, nogen af dem siger helt andre ting, end du forventer. Men døm selv og tilmeld dig her. Du må meget gerne sprede budskabet - jo flere vi er, des sjovere.

I den kommende tid vil du også kunne høre podcasts, hvor vi taler med både Kim Escherich, techambassadør Casper Klynge og Vincent Hendricks. Og så kan du naturligvis læse om det hele på både politiken.dk og i den trykte avis.

Så er vi vist i gang efter ferien, ikke? Men der sker naturligvis andet end det, selv om en del af det unægteligt hænger sammen med det, der vil foregå på både Politiken og techfestivalen i Kødbyen. Og som derfor kun er en ekstra grund til at komme.Sex og Siri


Det kom sikkert bag på mange, da Politiken afslørede, at såkaldte digitale assistenter som Siri på din Apple-iPhone kan finde på at optage dine samtaler eller seksuelle udskejelser og derefter få ord og samtaler skrevet ud, uden at du ved det. Nu vil Alternativets retsordfører, Sikandar Siddique, have justitsministeren til at forklare sagen.

I USA har to Siri-brugere allerede sagsøgt Apple for at have lyttet med til deres samtaler uden deres samtykke. De kræver erstatning, og at Apple sletter alle optagelser.

Det begynder at blive lidt spooky, ik’? Eller som en af vores klummeskribenter, tech-professor Mikkel Flyverbom fra Copenhagen Business School i København siger: »Selv om man er paranoid, kan man godt være forfulgt«.Tak for denne gang


Jeg håber virkelig at se dig til læsermødet på Politiken tirsdag 3. september. Nedenfor lidt inspiration til læsestof, som måske er smuttet forbi dig efter en skøn sommerferie og en hård koldstart på hverdagen.

Du er i øvrigt meget velkommen til at anbefale dette nyhedsbrev til andre. Tech-området har enorm samfundsmæssig relevans, og der sker rigtig meget lige nu: Måske introducerer Facebook lige om lidt en ny valuta, der kan rykke ved magtbalancen i verden. Måske udløser Europas syn på USAs skattesky techgiganter en handelskrig. Måske opsætter din arbejdsgiver snart spejle, der kan sladre om dig helbred...for din skyld, naturligvis.

Tak for du læste med. Jeg iler med en stak spændende artikler nedenfor.Kinesisk propaganda på Vestens sociale medier


Søvnløs? Ny hjerneforskning søger en løsning


Så skrider vi: Der er bedre planeter end Jorden


Min kollega ser pludselig gammel ud


Gør det selv: Sluk for Siri, når du slukker lyset


Techgiganternes skjulte aflytning


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden