0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Statsminister Mette Frederiksen (S) på besøg hos minkavler Peter Hindbo ved Kolding. Hun havde tårer i øjnene, da hun mødte pressen efter besøget.
Nyhedsbrev - Madsen og Magten

Pelsdyrsdramaet lader vælgerne iskolde

Mens samråd og skandalesnak runger gennem Christiansborg, er der ingen appetit på et bondeoprør mod statsministeren hos danskerne.

Nyhedsbrev - Madsen og Magten

Politiet håndhæver nu ikke blot de love, Folketinget vedtager. De håndhæver de love, regeringen fortæller dem, at regeringen har tænkt sig at vedtage. Det er den seneste drejning i minksagen.

Det principielle spørgsmål er: Hvem har fortalt politiet, at de roligt kunne fortælle minkavlerne noget forkert, fordi lovgrundlaget snart ville komme på plads?

Hvor man end sig vender hen, så er det mink og mink igen, for nu at omskrive den gamle julesang.

Nick Hækkerup svedte sig torsdag gennem endnu et mink-samråd i Folketinget. Magnus Heunicke fik en næse for sin fortielse af minkvarianterne.

Regeringen er rystet, oppositionen lugter blod, medierne graver nye vinkler frem, men vælgerne…. De er helt ligeglade.

Christiansborgs store pelsdyrsdrama har i hvert fald ikke sat sig i Megafons nye meningsmåling, hvor det overordnede billede er helt uændret.

Samme tendens viste en menigsmåling for Voxmeter forleden.

Hvorfor? Vælgerne giver Mette Frederiksen et fripas for en svipser, fordi de overordnet er tilfredse med hendes ledelse gennem coronakrisen.

Hendes trumf, folkesundheden, er folk ved at være trætte af at høre om på Christiansborg. Men ude hos vælgerne er bekymringen for corona stadig stor.

Tænk sig: Der var ingen appetit på det bondeoprør mod Mette Frederiksen, som Venstre stillede sig i spidsen for med Støjbergs Trump-retorik.


Ugens kvajebajer

Tidligere statminister Lars Løkke Rasmussen sidder lige nu på en båd på det store ocean som deltager i et realityshow, hvor semikendte sejler over Atlanten. Det er ved at blive lidt pinligt. På dette link kan du se, hvor han befinder sig netop nu.


Ugens strøtanke

Aftalen om finansloven lander efter alt at dømme i weekenden. Enhedslisten ser lige nu ud til at komme med i et forlig om finansieringen af politiet vistnok for første gang på trods af hårde ord om opholdsforbud på S-togsstationer og deslige.

Mange taler om, at Mette Frederiksen har flyttet Socialdemokratiet. Men det er intet mod det kæmpesving mod en pragmatisk kurs, som Liste Ø har været ude på i de sidste år under Pernille Skipper, der formentlig snart forlader posten som politisk leder på grund af partiets rotationsregler.

Lyt til seneste afsnit af Madsen & Magten