Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Nyhedsbrev - Borgen indefra

Venstres Ungdom: Støjberg-forslag har næsten komisk timing

Josephine Focks valgsejr og udnævnelse som ny politisk leder giver efterdønninger i Alternativet.

Nyhedsbrev - Borgen indefra

Både røde og blå partier beskylder regeringen for løftebrud i EU-politikken. Tidligere minister Brian Mikkelsen har mødt den virkelige verden og går nu ind for øremærket barsel til mænd. Og så sidder den nyvalgte politiske leder på Alternativet på en tikkende bombe.

Velkommen til Borgen indefra.


Et totalitært forslag med komisk timing

Da Venstres retsordfører og næstformand Inger Støjberg for et par måneder siden åbnede for, at politiet skulle have lov til at benytte sig af ansigtsgenkendelse, var der flere af hendes partifæller, der var skeptiske. Men nu er det officiel Venstre-politik, sagde Støjberg mandag til Berlingske.

»For os i Venstre har det været meget vigtigt at få de principielle overvejelser på plads, for det er en svær diskussion, det erkender jeg. Det er den principielle diskussion, om vi mener, man skal benytte ansigtsgenkendelse eller ej, vi har haft. Og det gør vi«, siger hun til avisen.

På Twitter forsvarer Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen beslutningen.

»Det øger altså ikke overvågningen, at man i konkrete tilfælde kan tillade at anvende ansigtsgenkendelse på konkrete, i forvejen eksisterende kameraer«, skriver han.

I Venstres Ungdom er man ikke enig. Overvågning med ansigtsgenkendelse er totalitært, lyder det i et debatindlæg skrevet af ungdomspartiets landsnæstformand og retsordfører.

»Timingen er næsten komisk. Efter en uge med kritik af Kina og manglende forståelse for basale frihedsrettigheder, er Venstre, Danmarks liberale parti, klar til at give afkald på frihed ved at indføre overvågning med ansigtsgenkendelse«, skriver de.

En tikkende bombe

Josephine Focks valgsejr og udnævnelse som ny politisk leder giver efterdønninger i Alternativet. Mandag meddelte folketingsmedlem Rasmus Nordqvist, at han i respekt for den nye leder stopper som politisk ordfører. Også hovedbestyrelsesmedlem og talsperson for selvsamme Leila Stockmarr trækker sig fra sine officielle poster. Ifølge kilder i partiet er der flere centrale skikkelser på Christiansborgs grønne gang, der har et anstrengt forhold til den nye politiske leder, som baglandet nu har valgt.

»Det er en yderst ustabil situation. Josephine Fock har sat sig på en tikkende bombe, og de kommende dage bliver afgørende for hende og Alternativets fremtid«, skriver Politikens politiske kommentator, Kristian Madsen.

Tirsdag formiddag skal Alternativets folketingsgruppe mødes med Josephine Fock, der ikke selv er valgt til Folketinget.

En ny form for løftebrud

Den socialdemokratiske regering får endnu engang kritik for sin EU-politik, og denne gang er det samtlige partier i Folketinget, der er utilfredse. Før valget lovede Socialdemokratiet, at man ville indføre en social protokol i EU, der skulle sikre, at det indre markeds fri bevægelighed ikke trumfer retten til ordentlige løn- og arbejdsvilkår i det enkelte land. Men det er ifølge et folketingssvar fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) alligevel ikke noget, som regeringen vil arbejde aktivt for nu og her, skriver Berlingske.

Det er for passivt og opgivende, lyder kritikken fra SF’s Karsten Hønge, mens Venstre taler om »en helt ny form for løftebrud«.

Både Peter Hummelgaard og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) afviser kritikken over for Berlingske.

»Det, at vi skriver noget, som vi vil politisk, er ikke det samme som, at vi skriver, hvordan vi når det«, siger Kofod.

Et møde med den virkelige verden

Den tidligere konservative minister Brian Mikkelsen, der i dag er administrerende direktør i Dansk Erhverv, er med egne ord »stødt ind i den virkelige verden« med sit jobskifte. Det møde får ham nu til at bakke op om to måneders øremærket barsel til mænd.

»Som politiker var jeg imod øremærket barsel til mænd. Men de to måneders øremærket barsel til mænd, som EU har besluttet sig for, tager vi i Dansk Erhverv positivt imod. Det vil klart være med til at styrke ligestillingen, så virksomhederne kan få noget diversitet på ledelsesgangene«, siger han til Børsen.

Meldingen kommer i forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger for 600.000 privatansatte. Brian Mikkelsen åbner også for, at mere løn til fædre på barsel kan komme på tale i forhandlingerne.

I Børsen lyder meldingen fra lønmodtagerne dog, at det i så fald skal være et krav, som arbejdsgiverne skal komme med.

Politik


Politik


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden