0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Pia Olsen Dyhr (har støttet Mette Frederiksen i meget - men i omskæringsdebatten er de to meget uenige. Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Pia Olsen Dyhr til Mette Frederiksen: Hold da op en søforklaring

SF-formand kritiserer statsministeren i omskæringdebat - Flere indlagte med coronavirus - Mediechefer afviser sexistisk kultur.

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

Diskussionen fortsætter, efter Mette Frederiksen sammenlignede omskæringsdebatten med Holocaust, antallet af indlagte med coronavirus er steget med ni personer, og mediechefer kan ikke genkende den sexistiske kultur, som 701 kvinder har skrevet under på i et åbent brev.

Velkommen til dit nyhedsoverblik fra Politiken.dk


Pia Olsen Dyhr langer ud efter Mette Frederiksen på Facebook. Det sker efter, statsministeren sammenligner omskæringsdebatten med Holocaust og terrorangrebet på Krudttønden. »Hold op en lang søforklaring fra landets statsminister for at undgå at lave et forbud mod omskæring!«, lyder det blandt andet fra SF’s formand. Også en læge afviser Mette Frederiksens sammenligning. »Det er uanstændigt at spille på de associationer«, lyder det fra Morten Frisch, læge og professor i seksuel sundhedsepidemiologi og fortaler for en aldersgrænse på omskæring. Læs her, hvorfor Mette Frederiksens laver den sammenligning. Og se her, hvor Folketingets partier står i sagen om omskæring.

292 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Der er således en lille nedgang i smittetallene sammenlignet med i går, hvor tallet var op 317. På samme døgn er der ni flere indlagt. Det samlede antal indlagte er på 44. Lige nu bliver der fundet lige så mange coronasmittede borgere som i april. Men hvor galt står det egentlig til med epidemien? Det forsøger vi at finde et svar på.

701 kvinder fra den danske mediebranche har skrevet under på et åbent brev, der støtter tv-værten Sofie Linde i, at der er sexisme i branchen. Men flere mediechefer kan ikke genkende den sexistiske kultur. Både chefer hos DR, Ekstra Bladet og B.T. siger, at det ikke er deres indtryk, at der er et problem i dag. Mens Ekstra Bladet og Politiken anerkender, at det eksisterer. Læs mediechefernes kommentarer til sagen her.

Når det offentlige skal i gang med fyringsrunder, er det især ældre medarbejdere, der bliver fyret. Det viser en ny gennemgang af fyringsrunder i 10 kommuner og tre statslige styrelser. Tallene er bekymrende, mener Dansk Magisterforenings formand, Camilla Gregersen. Og når man kigger på chancerne for at få et nyt arbejde, når man er over 50 år gammel, så bliver tendensen endnu mere kedelig. Eksempelvis har Finansministeriets departement slået 277 stillinger op de sidste fire år, men kun én af dem er gået til en medarbejder over 50 år. Er der tale om aldersdiskrimination?

Efter en domstol har givet skilsmissefædre ret til at se deres børn, kan de alligevel skulle vente i fem til seks måneder, før det samvær sker. Nu griber Folketingets ombudsmand ind. Det sker efter adskillige klager og offentlig kritik. Ombudsmanden, Niels Fenger, vil tage første skridt i en kulegravning af Familieretshusets sagsbehandlingstider – i tusindvis af konfliktfyldte skilsmissesager. August Martin Mogensen er en af de fædre, der ikke har set sin søn i halvandet år.

Tak, for du læste med.


Hvor mange etager har Empire State Building i New York City? Kender du svaret på det spørgsmål, så kan du sikkert klare dig igennem hele vores quiz. Se om du kan blive dagens Bezzerwizzer her.

Cafeanmeldelser


Medier


Corona


Superligaen


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts