0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Dagens overblik

SSI-chef opfordrer til flere restriktioner

347 nye smittede på et døgn - SSI-chef kalder vedvarende stigning »bekymrende« - Søren Brostrøm indstillet til toppost - Martin Henriksen: »Jeg er ikke kandidat til noget som helst«

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

Afdelingschef hos Statens Serum Institut er bekymret over den vedvarende stigning i smittetallet, og opfordrer til nye restriktioner - blandt andet i nattelivet.

Søren Brostrøm er indstillet som kandidat til toppost i WHO, Martin Henriksen afviser formandskandidatur, og så har læger bekræftet, at Aleksej Navalnyj blev forgiftet med Novitjok under sit ophold i Sibirien.

Velkommen til dagens overblik.


De stigende smittetal i Danmark er bekymrende, og derfor skal der reageres hurtigt med nye restriktioner i nattelivet. Det mener afdelingschef hos Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause:

»Nattelivet er en reel trussel og kræver særlig opmærksomhed, fordi der er mange mennesker fra mange forskellige netværk, der stimler tæt sammen. Og så er der alkohol på spil«, pointerer Tyra Grove Krause.

Det er kombinationen af smittestigning og den stigende geografiske spredning i samfundet, der bekymrer Tyra Grove Krause. Og ifølge hende er smitten så udbredt, at vi ikke skal forvente, at det vender foreløbigt. Derfor skal alle danskere også indstille sig på et halvt år, hvor vi ses med langt færre personer end normalt.

I løbet af det seneste døgn er yderligere 347 registreret smittet med coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut. Det er det højeste antal smittede siden april. Det samlede antal af indlagte er steget med tre til 50, hvoraf fire ligger på intensiv. Yderligere to er døde.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er Danmarks kandidat til den globale bestyrelse for WHO. Det oplyste Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse i dag:

»At repræsentere Danmark internationalt og i WHO er altid noget særligt«, udtaler Søren Brostrøm i pressemeddelelsen.

Udover Danmark kandiderer seks europæiske lande til pladserne i den globale bestyrelse - heriblandt Frankrig og Schweiz - og det er op til den regionale bestyrelse i Europa at vælge fire kandidater til bestyrelsen.

De seneste måneder har der været spekuleret i, om Kristian Thulesen Dahls tid som partiformand i Dansk Folkeparti er ved at rinde ud, og at en ny formand snart skal vælges. Nu afviser den bogaktuelle DF’er Martin Henriksen at han går med formandsambitioner.Spekulationerne omkring, hvorvidt Martin Henriksen skulle kandidere til formandsposten eller ej, er opstået i forbindelse med politikernes nye bog, ’Nationalt selvforsvar’ og en overskrift i forlagets pressemateriale, der antyder formandsdrømme:

»Det er forlagets overskrift, og det er ikke noget, jeg har bedt dem om at gøre. Jeg er ikke kandidat til noget som helst«, fastslår Martin Henriksen til Politiken.

Franske og svenske læger har nu bekræftet at Putin-kritikeren, Aleksej Navalnyj, blev forgiftet med nervegiften Novitjok under sit besøg i Sibirien. Og giftangrebet har handler ikke kun om en enkelt oppositionspolitiker, men har storpolitiske konsekvenser. I Tyskland lyder der nu krav om at få stoppet det fælles tysk-russiske naturgasprojekt Nord Stream 2, som skal bringe gas til tyske og andre vesteuropæiske husholdninger.

Det var alt for nu. Tak, fordi du læste med.


Hvor mange dage varer den traditionelle jødiske højtid hanukkah? Kender du svaret på det spørgsmål, kan du blive dagens Bezzerwizzer. Tag quizzen her.

Debat


Kultur


Børn & Unge


Kultur


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden