0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Valdemar Ren
Foto: Valdemar Ren
Pressemøde i sundhedsministeriet. Foto: Liselotte Sabroe // Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Nye restriktioner i hovedstaden: Nattelivet skal lukke tidligt og gæsterne bære mundbind

Nattelivet lukker tidligere - 334 nye smittede - Kinesisk IT-selskab har indhentet oplysninger om mindst 770 danskere

Nyhedsbrev - Dagens overblik


Kære læser

Regeringen vil indføre skærpede coronarestriktioner for 17 kommuner i hovedstadsområdet, et kinesisk IT-selskab har indhentet oplysninger om mindst 770 danskere til global efterretningsdatabase, og så er endnu en ansat i Forsvarets Efterretningstjenesten blevet sendt hjem i spionskandale.

Velkommen til dagens overblik.


Den stigende smitte med covid-19 i hovedstadsområdet har fået myndighederne til at indføre en række nye restriktioner i 17 kommuner. Nu skal alle serveringssteder lukke klokken 22. Desuden indføres der krav om mundbind på restauranter, caféer og barer. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde tidligere i dag. De nye tiltag træder i kraft torsdag i denne uge.

Det seneste døgn er der registreret 334 nye smittetilfælde. Samtidig er antallet af indlagte steget med 5 til 55. Og det er især de unge voksne, der driver smittestigningen via fester og andre sociale begivenheder. Derfor opfordrer sundhedsministeren også til, at man som ung holder igen med de sociale arrangementer:

»Skru ned for de sociale kontakter i efteråret. Vi er nødt til at se færre mennesker og i mindre grupper. Coronaretningslinjerne skal overholdes. Hvis vi ikke handler målrettet nu, risikerer vi, at situationen i Danmark udvikler sig til en anden bølge«, udtalte Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet.

Læs mere om de nye restriktioner her.

Et kinesisk it-selskab har indsamlet oplysninger om højtstående danske politikere, embedsmænd, diplomater og deres familiemedlemmer. Det skriver flere medier, blandt andre The Washington Post. Politiken har fået adgang til listen med de 770 danskere, som er en del af det massive datalæk med over 2,4 millioner borgere i flere lande. En af dem, som optræder på listen, er IT- og Retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), hvis familie også optræder på listen:

»Jeg bliver ramt på, at de også registrerer min datter. Det gør jeg fandeme. Det er ubehageligt«, siger Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) til Politiken.

Læs mere om sagen her.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har fået nok af vold, larm og affald i nattelivet. I den forbindelse foreslår overborgmesteren, at der skal være forbud mod at sælge alkohol i bestemte områder i Indre By efter klokken 20. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Kommune. Desuden skal der slås hårdt ned på larm og skrald i byen, og bøder kan komme på tale:

»Festen i gaden har simpelthen taget overhånd. Det skal vi have gjort op med«, siger Frank Jensen (S).

Ifølge pressemeddelelsen skal det eksempelvis kunne udløse afgifter fra kommunens medarbejdere, hvis man smider affald i byens parker. Eller hvis man spiller høj musik på tidspunkter, hvor det ikke er tilladt.

Endnu en ansat i Forsvarets Efterretningstjenesten er hjemsendt i spionskandale. Det erfarer Berlingske. Det drejer sig om en unavngiven medarbejder, som har arbejdet for FE i årtier. Hjemsendelsen er blevet bekræftet af forsvarsminister, Trine Bramsen (S). Med hjemsendelsen er i alt fem medarbejdere fra FE hjemsendt.

Sardiner og rosiner. Det var det, kunstneren Louise Nevelson levede af. Og når hun skulle lave sine skulpturer, gik hun på skraldejagt i New Yorks gader og containere og fandt sit foretrukne materiale: brugte og kasserede møbler. Louise Nevelson ofrede alt for kunsten, og for anden gang i verdenshistorien kan man nu se hendes vilde skulpturer på Kunsten i Aarhus. Udstillingen har vores kunstanmelder, Mathias Kryger, anmeldt, og den kan du læse her.

Det var alt for nu. Tak, fordi du læste med.


Inden for hvilken stilretning var Braque og Picasso pionerer? Kender du svaret, kan du blive dagens Bezzerwizzer. Tag quizzen her.

Kultur


Kultur


Debat


Kultur


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts