0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Københavns overborgmester Frank Jensen og politidirektør Anne Tønnes opfordrede i dag særligt de unge i Hovedstadsområdet til at udvise samfundssind efter markant stigende smittetal. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Rekordhøjt smittetal: »Vi risikerer at blive slået tilbage til start«

Ny rekord for flest smittede på et døgn – Sexismeanklager hos både DR og TV 2 – Seneste nyt fra Støjberg-kommissionen

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

Det har været en travl nyhedsdag i dag. Der blev sat en negativ rekord over antallet af nye smittede på et døgn, i Støjberg-kommissionen blev tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen afhørt, og sexismesagerne fortsætter i mediebranchen.

I dag er også dagen, hvor de nye coronarestriktioner træder i kraft i hovedstadsområdet. Det betyder blandt andet, at der nu er krav om mundbind på barer og restauranter, bortset fra når man sidder ned. Hvilket også betyder, at undertegnede skal købe sig et mundbind til fyraften...

Velkommen til.


De 453 nye smittede med coronavirus fra i går til i dag, er det højeste antal smittede på en dag, siden coronavirus brød ud i Danmark. Og det er fortsat særligt i hovedstadsområdet, at smitten er værst. Derfor opfordrer Københavns borgmester Frank Jensen også den yngre gruppe til at vise samfundssind: »Hvis vi i ikke ændrer adfærd, risikerer vi at blive slået tilbage til start. Der er ikke fri leg længere«, sagde Frank Jensen. For at dæmme yderligere op indfører politiet nu også et opholdsforbud i Kødbyen i København fra kl. 22 til 02.

Det er dog ikke det eneste nye tiltag. Fordi fra i dag skal alle have tildækket næse og mund, når de står eller går rundt på et serveringssted i København og i en række omegnskommuner. På de kaffebarer, Politiken besøgte fra morgenstunden, var man godt forberedt. »Vi vil ikke miste vores kunder, så vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe dem«, siger Kasper Kjeldsen fra kaffebaren Roast Coffee, der har lagt mundbind frem til de kunder, som ikke selv har husket de nye regler.

Du må gerne ses med mere end 5-10 personer. Sådan lyder meldingen fra Sundhedsstyrelsen, der er gået i rette med Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut. Mølbak har tidligere opfordret til at finde sammen i sociale bobler af 5-10 personer hen over efteråret. Det er ikke en officiel anbefaling, siger Bolette Søborg, der er overlæge hos Sundhedsstyrelsen. Derudover har Sundhedsstyrelsen ændret anbefalingen for hjemsendelse ved enkelte tilfælde af coronavirus på gymnasier og voksenuddannelser.

Sagerne om sexchikane fortsætter med at vælte frem i mediebranchen. Blandt andet har 10 tidligere praktikanter på DR Nyheder sendt et brev til DR’s HR-chef for at gøre opmærksom på »ubehagelige og grænseoverskridende episoder«. For eksempel at en chef befølte en af praktikanterne på numsen. Også TV 2 er under alvorlig kritik. Til Berlingske fortæller en tidligere ansat, at to mandlige kolleger »havde oprettet et forum online, hvor de startede dagen med en dialog om mine bryster«. Hovedtillidsmanden på TV 2, Lennart Sten, fortæller, at »hele processen gør pivondt på mange«. Det samme siger de hos DR, der nu indkalder til stormøde.

Støjberg-kommissionen fortsatte i dag med afhøringer af Justitsministeriets tidligere departementschef, Barbara Bertelsen, og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. Bertelsen fortalte, at der ikke var nogen tvivl om, at juraen ikke gav Støjberg ret til at adskille samtlige asylpar. Lars Løkke forsvarede derimod sin egen rolle i sagen. Han afviste nemlig påstanden fra daværende justitsminister Søren Pind om, at han skulle have advaret Løkke mod den ulovlige instruks.

Tak, fordi at du læste med.


Dagens Bezzerwizzer starter ud med et spørgsmål i det grønlandske. Første spørgsmål lyder: Hvilket dyr kalder grønlænderne for ’nanoq’?

Konspirationsteorier


Mediekommentar


Filmanmeldelse


Debat


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts