0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Valdemar Ren
Foto: Valdemar Ren
Foto: Anthon Unger
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Hele landet underlægges skærpede restriktioner

Lørdag kommer der flere restriktioner - coronavirus minder om meningitis - ulovligt byggeri får lov at fortsætte på Amager.

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

Fra i morgen kommer der særlige restriktioner for hele Danmark, coronavirus minder om meningitis, ulovligt byggeri får lov at fortsætte på Amager og så har Danmark fået endnu et nyt politisk parti.

Velkommen til dit nyhedsoverblik.


Antallet af coronasmittede sætter igen i dag rekord. På et døgn er der registeret 454 positive test. Og nu indfører myndighederne skærpede restriktioner over hele landet. Det betyder, at forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer, restauranter, cafeer og barer i hele landet skal lukke klokken 22 og gæsterne skal bære mundbind. Derudover opfordrer myndighederne private arbejdspladser til hjemmearbejde. Det kunne Mette Frederiksen fortælle på et pressemøde i dag klokken 14. Her fortalte statsministeren også, at man havde regnet med et øget smittetal i efteråret, men at niveauet lige nu er for højt. Restriktionerne begynder i morgen og varer til 4. oktober. Her kan du se, hvordan det står til i din kommune.

Hovedpine og koncentrationsbesvær. Sådan kan man få det, efter man har haft coronavirus. Det peger en ny dansk undersøgelse på. Undersøgelsen er endnu ikke offentliggjort, men har fulgt 52 patienter fra Region Midtjylland. Tre måneder efter deres indlæggelse oplever omkring halvdelen senfølger fra virussen. Og det får infektionslæge på Aarhus Universitetshospital, Jane Ageraard, som står i spidsen for undersøgelsen, til at konkludere, at symptomerne på covid-19 minder meget om meningitis.

Det 23 etager høje byggeri på Amager får lov at fortsætte. Sådan lyder konklusionen fra Københavns Kommune. I februar modtog Københavns Kommune en anonym – og stærkt foruroligende – henvendelse fra en whistleblower. Personen fortalte, at den beton, der er anvendt i fundamentet, ikke er tilstrækkeligt solid og slet ikke matcher den stærke betonblanding, der er anbefalet af byggeriets rådgiver. Nu har eksperter kigget på bygningen, og betonen er af ringe kvalitet. Fra Københavns Kommune lyder det dog, at der ikke er en akut fare for, at bygningen styrter sammen. Således får byggeriet lov at fortsætte, men flere undersøgelser er på vej.

’Kong Kristian - Mennesket, magten og faldet’, sådan lyder titlen på en ny bog om Kristian Thulesen Dahl, der udkommer på mandag. Bogen får DF-toppen i alarmberedskab, der har sat ind med krisehåndtering i et forsøg på at sikre, at bogen ikke fører til mere negativ omtale af formanden. Det viser en mail, som Ekstra Bladet er i besiddelse af. I mailen opfordrer partitoppen til, at lokalformænd samt byråds- og regionsrådsmedlemmer ikke udtaler sig om bogen. Ligeledes blander Pia Kjærsgaard sig i sagen.

Hvis du er træt af de nuværende partier på Christiansborg, så er der måske godt nyt. Danmark har fået endnu et nyt parti. Det Demokratiske Parti med partistifter Peter Hjorth i front. Han var folketingskandidat for partiet Klaus Riskær Pedersen ved sidste valg. Partiet vil lave innovationsbyer, der skal levere grøn teknologi til resten af verden. Og de vil give borgerne velfærdsydelser som gratis daginstitutioner, fri offentlig transport, gratis tandlæge og højere og tidligere pension. Læs mere om partiet her.

Tak, for du læste med.


Hvis du kan svare på følgende spørgsmål, er du lidt tættere på at være dagens Bezzerwizzer: Om hvilken amerikansk sanger handler Todd Haynes’ film ’I’m Not There’ fra 2007? Giv dit bud her.


Foto 2020


Madanmeldelse


Politik


Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden