0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Lejrskole venter på Hovedbanegården i København. Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Børn og unge bør droppe fælles fødselsdage og lejrture

Alle sociale arrangementer i forbindelse med skoler og uddannelser bør aflyses - Inger Støjberg blander sig i debatten om sexisme -  Byrådspolitiker: Det var mig, der fik fældet DSU-formand for sexkrænkelser

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

Alle sociale arrangementer for børn og unge bør aflyses i det kommende efterår. Sådan lyder anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen.

Inger Støjberg har fået nok af sexismesnakken, socialdemokratisk borgmesterkandidat bryder tavsheden, og så slutter vi af med dagens coronatal.

Velkommen til dagens overblik.


Alle sociale arrangementer i forbindelse med skoler og uddannelser bør aflyses den kommende tid. Således lyder seneste anbefaling fra Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse offentliggjort i dag. I forlængelse af de restriktioner, som Mette Frederiksens udmeldte i fredags, opfordrer Sundhedsstyrelsen til at droppe fælles fødselsdage, lejrskoler, klassefester og andre sammenkomster frem til 4. oktober:

»Det er rigtigt ærgerligt for dem, der har planlagt et arrangement såsom klassefest eller lejrskole og som bliver nødt til at aflyse det. Men vi ser flere smittetilfælde blandt børn og unge lige nu, og det bliver vi nødt til at gøre noget ved«, siger overlæge Bolette Søborg i forbindelsen med udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen.

Sexismesnakken er ved at gå over gevind. Sådan lyder det fra Venstres fungerende formand, Inger Støjberg, der nu blander sig i debatten om sexisme på Christiansborg. I et Facebook-opslag skriver formanden, at hun nødig ville være mand i 2020 med den nuværende debat om sexisme:

»Lige nu er det, som om alle mænd bliver udråbt som sexhungrende og krænkende monstre. Jeg vil derfor også meget, meget nødig være mand i 2020, for ALT kan åbenbart misforstås og udlægges som sexisme«, skriver Inger Støjberg.

Debatten om sexisme blev for alvor skudt i gang ved dette års Zulu Comedy Galla, da tv-vært Sofie Linde fortalte, at hun som 18-årig var blevet udsat for sexisme i Danmarks Radio. Siden har debatten også bredt sig til den politiske verden.

Socialdemokratisk byrådspolitiker afslører, at hun var afsender på det brev, der fik fældet DSU-formand for tre år siden. Sonja Marie Jensen, socialdemokratisk borgmesterkandidat, brød i dag tavsheden efter tre år, og bekræftede, at det var hende, der skrev brevet, der førte til formanden, Lasse Quvang Rasmussens, fald i 2017. Det beskriver hun i et interview til Avisen Danmark. I brevet til DSU-bestyrelsen beskrev hun, hvad hun og fire andre kvinder havde oplevet af seksuelle krænkelser i perioden med Lasse Quvang Rasmussen som formand - blandt andet hvordan formanden fortsatte med at berøre kvinderne, selvom der blev sagt nej. Læs mere om sagen her.

Komedieserien ’Schitt’s Creek’ blev den helt store vinder ved dette års Emmy Awards, som fandt sted i nat dansk tid. Den canadiske tv-serie støvsugede alle priserne i komediekategorierne og vandt i alt ni priser ved uddelingen heriblandt prisen for bedste komedieserie. Emmy-uddelingen var i år noget anderledes på grund af corona. Derfor modtog seriens skabere, Daniel Levy og Eugene Levy, deres priser fra en restaurant i Canadas hovedstad, Ontario, hvor flere andre skuespillere fra serien var samlet iført mundbind.

Og så til dagens coronatal. Det seneste døgn er 418 blevet testet positive for coronavirus. Det viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte med covid-19 er steget til 75, hvoraf 12 af dem er indlagt på intensivafdeling. Dermed fortsætter de seneste dages tendens med et stigende antal indlæggelser. Der er dog også positive nyheder: En undersøgelse fra landets intensivafdelinger viser, at alvorligt syge corona-patienter klarede sig bedre end frygtet, da den første coronabølge ramte Danmark i foråret.

Det var alt for nu. Tak, fordi du læste med.


Hvilken teaterkoncert med musik af The Beatles var en kæmpe publikumsmagnet på Østre Gasværk i København i 2010? Kender du svaret, kan du blive dagens Bezzerwizzer. Tag quizzen her.


Kultur


Sundhed


Debat


Klima


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden