0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Jesper Houborg
Foto: Jesper Houborg
Filippa er født med en omfattende hjerneskade og kunne se frem til et liv på institution. Forældrene insisterede på hjemmetræning. Seks år senere havde kommunen stadig ikke givet den nødvendige støtte. Foto: Jesper Houborg
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Filippas mor i årelang kamp mod kommunen: Min datter havde ikke overlevet

Politikere vil flytte handicapområdet væk fra kommunerne - Kontakttallet er stadig for højt - Techgiganterne skaber igen debat

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

I dag kunne vi igen fortælle, hvordan der i mange år har været store problemer med kommunernes håndtering af handicapområdet og flere politikere er nu klar til at tage ansvaret fra kommunerne.

Der er nedadgående tal for coronasmitte, men det er ikke godt nok, siger Magnus Heunicke, og i Storbritannien er Boris Johnson kommet i modvind efter en cykeltur.

Velkommen til.


»Hvis jeg ikke havde hjemmetrænet mit barn, så havde hun ikke overlevet«. Sådan lyder det fra 11-årige Filippas mor, der kæmpede med Gladsaxe Kommune i flere år for at få den nødvendige støtte til Filippa, der er født med hjerneskade. Filippas mor er ikke den eneste, som kæmper med kommunen. En undersøgelse fra Advokatsamfundet viser, at 51 procent af de kommunale klagesager om børn med handikap fra 2019 er blevet behandlet forkert af kommunen. For voksne med handikap er tallet 46 procent. Mistilliden til kommunerne breder sig hos de politiske partier, der nu åbner op for at fratage kommunerne ansvaret for borgere med handikap.

Kontakttallet for coronavirus ligger på 0,9 procent, hvilket er faldende i forhold til sidste uges tal, der lød på 1,0. Men selv om kontakttallet er faldet, så ligger det stadig for højt, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter. »SSI har beregnet kontakttallet. Dårligt nyt: Det falder slet ikke nok, når den engelske variant B117 spredes i DK. Kontakttallet er 0,9«. Problemet er altså især den engelske virusmutation, som går under navnet B117. Tallet betyder lige nu, at ti smittede i gennemsnit når at smitte ni andre.

Twitter, Snapchat og Facebook har besluttet at lukke ned for USA’s præsident, Donald Trump, på de sociale medier. Den kontroversielle mundkurv får danske politikere til at vågne op. De er rygende uenige om beslutningen, men de er enige om, at lukningerne viser, at techgiganternes magt bør reguleres. Dog halter det med at finde på konkrete løsninger. »Det er et samfundsproblem, at vores rammer for ytringsfrihed er udliciteret til store virksomheder«, siger medieordføreren hos Radikale Venstre, Jens Rohde, mens den socialdemokratiske medieordfører, Kasper Sand Kjær, mener, at vi skal have en diskussion om sociale mediers rolle i et demokrati

I Storbritannien erBoris Johnson havnet i modvind efter en cykeltur. Han blev set cykle i en park i det østlige London, 10 kilometer fra premierministerboligen. Storbritannien befinder sig ifølge regeringens toprådgiver Chris Witty på det »allerfarligste tidspunkt«. London er erklæret i nødsituation, briterne skal kun gå ud, hvis det er absolut nødvendigt. Derfor falder Johnsons cykeltur ikke i god jord.

Er du også en af dem, der risikerer at snyde dig selv i skat, fordi du ikke sætter penge ind på en aldersopsparing? Den sidstnævnte form for opsparing til alderdommen er så attraktiv, at vi burde stå i kø for at udnytte reglerne for indskud maksimalt hvert år, mener skatteekspert fra revisionsfirmaet BDO. Men det er alligevel kun hver femte, der indbetaler på en aldersopsparing, selv om den er lavt beskattet og ikke modregnes i folkepensionen.

Tak, for du læste med.


Dagens Bezzerwizzer quiz finder du her. Første spørgsmål lyder: Hvilken dansk modeskaber, der er kendt for sine overdådige kjoler, har mottoet ’Too much is never enough’? Held og lykke.

Bøger


Danmark


Ibyen


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden