0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Nyhedsbrev - Dagens overblik

AstraZeneca-vaccinen er suspenderet i yderligere tre uger

Søren Brostrøm erkender, at han er overforsigtig - Københavns Universitet har fået nyt optagelsessystem - Justitsministeren indkalder til møde om børn i Syrien - Dansk VM-kvalifikation

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

I dag var der igen nyt om den omtalte AstraZeneca-vaccine. På et pressemøde fortalte Søren Brostrøm, at brugen af vaccinen er blevet suspenderet i yderligere tre uger.

Københavns Universitet ændrer i kvote 2, Justitsministeren har indkaldt partilederne til orientering om børnene i Syrien og så tager det danske fodboldlandshold hul på VM-kvalifikationen i aften.

Her er dagens overblik.


Sundhedsstyrelsen suspenderer AstraZeneca-vaccinen i tre uger yderligere. Det meddelte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på dagens pressemøde. Baggrunden for pausen er, at der er brug for mere tid til at undersøge, om der er sammenhæng mellem vaccinen og blodpropper. Den fortsatte suspendering betyder, at lige under 210.000 danskere ikke vil få deres første eller andet stik de kommende tre uger, som det ellers var planlagt. I forlængelse af suspenderingen, er vaccinationskalenderen igen blevet forsinket med to uger. Se den nye kalender her.

Søren Brostrøm erkender at være overforsigtig. Han mener nemlig, at de danske sundhedsmyndigheder har et »særligt ansvar« over for borgerne. Derfor stiller de ikke bare vacciner mod COVID-19 til rådighed. Dog kan Sundhedsstyrelsen stadig ikke med sikkerhed sige, at AstraZeneca-vaccinen er skyld i et særligt sygdomsbillede med blødninger, lave blodpladetal og blodpropper. Modsat Danmark har andre europæiske lande som Tyskland, Frankrig og Italien valgt at genoptage brugen af vaccinen. Men myndighedernes forsigtighedsprincip gør, at AstraZeneca-vaccinen fortsat er sat på pause.

I år udruller Københavns Universitet et nyt testbaseret optag for kvote 2-ansøgere. Og i dag var det sidste frist for at tilmelde sig prøverne, som afholdes til april. Københavns Universitet har modtaget ikke mindre end 19.455 ansøgninger i år. Det er det højeste antal kvote 2-ansøgninger, som universitetet nogensinde har modtaget. 21-årige Max Jørgensen kalder det nye testbaserede optag for »En reel chance for at komme ind på medicinstudiet på kvote 2«. Hvis du, eller en du kender, skal til prøven, så kan du her se, hvad du skal vide om prøven for at komme bedst igennem den.

Justitsminister Nick Hækkerup har indkaldt Folketingets partiledere til orientering om Danmarks børn i Syrien. Mødet kommer til at foregå fredag. Her vil han briefe om situationen med de 19 danske børn, som fortsat sidder i de syriske lejre. Hvad briefingen præcis går ud på, vides ikke. Men ifølge en kilde, Politiken har talt med, forventer man at få mere information om de syv kvinder, der sidder fanget i lejrene sammen med børnene.

Skal du se fodbold i aften? Det ser lovende ud for det danske herrelandshold, når de i aften tager hul på VM-kvalifikationen i en kamp mod Israel. Danmark har nemlig vundet 7 af 8 kampe mod Israel, hvis eneste sejr er fra 1978.

Tak, fordi du læste med.


Kan du svare på dette spørgsmål: Hvor langt er bassinet, når der svømmes kortbane-VM? Så er du godt på vej til at blive dagens bezzerwizzer. Tag testen her.


Set og hørt


Anmeldelse


Foto


Danmarks børn i Syrien


Bøger


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts