0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Folketingets partier fik fredag en fortrolig orientering om de danske statsborgere Syrien. Her ses udenrigsminister Jeppe Kofod udenfor mødet. Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kilder til Politiken: Mindst fem danske kvinder i syriske lejre menes at udgøre terrortrussel

Fortroligt møde med Folketingets partier - Læger skal tilbagebetale millioner - Angela Merkel undskylder.

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

To kilder fortæller nu til Politiken, hvad der foregik på et fortroligt møde med Folketingets partier og de danske efterretningstjenester. De danske regioner vil have millioner tilbage fra danske læger, der har opkrævet penge for ligegyldige coronamails. Og den tyske kansler, Angela Merkel, giver for første gang i 15 år en undskyldning til den tyske befolkning.

Velkommen til dit nyhedsoverblik.


Mindst fem danske kvinder i de syriske fangelejre udgør en mulig terrortrussel mod Danmark. Derudover har mindst to ud af syv kvinder modtaget våbentræning. Sådan lyder vurderingen fra de danske efterretningstjenester, der på et fortroligt møde med Folketingets partier fredag morgen briefede om, hvilke sikkerhedsrisici det kan udgøre for Danmark at hjemtage syv kvinder og 19 børn fra fangelejre i Syrien. Selv om det var begrænset, hvad ministre og politikere ville dele med pressen, har Politiken fået oplysningerne bekræftet af to af hinanden uafhængige kilder med konkret kendskab til mødets indhold. Følg med i sagen her.

Regioner skal nu til at kradse millioner af skattekroner ind fra læger, som har tjent penge på at sende testsvar til patienter – ofte uden grund. Politiken afslørede 18. februar, hvordan de praktiserende læger mellem juni og december 2020 har opkrævet regionerne mindst 25 millioner kroner for at sende mails med negative prøvesvar. Det er sket, selv om aftalen med regionerne klart sagde, at lægen som altoverskyggende hovedregel ikke skulle orientere patienten om dette. Nu skal hver enkelt region finde ud af, hvor meget lægerne skal betale tilbage. Og et nyt spamfilter skal samtidig give praktiserende læger et bedre overblik i deres mailindbakke, der belastes af testsvar.

Det er første gang i de 15 år, hun har været kansler i Tyskland, at Angela Merkel stikker befolkningen en undskyldning. »Det beklager jeg dybt, og jeg beder alle borgere om tilgivelse«, lød det fra Merkel. Hun havde halvandet døgn tidligere besluttet at lukke Tyskland hårdt ned i påsken. Hårdere end på noget tidspunkt under pandemien. »Påskehvile«, kaldte hun det. Kovendingen har nu forstærket regeringens allerede dybe krise og har givet både de grønne og socialdemokraterne ny tro på, at de kan overtage kanslerkontoret, skriver vores Europakorrespondent.

Sidste år udsendte H&M en meddelelse om, at virksomheden ikke længere ville bruge bomuld fremstillet i den kinesiske Xinjiang-region. De henviste til rapporter om fabrikker i regionen, der benyttede sig af tvangsarbejde. Dengang gav det ikke anledning til det store postyr, men onsdag ramte beslutningen H&M som en boomerang. Kina straffer nu H&M gennem offentlige fordømmelse og boykot af varer på populære nethandelsplatforme. Det Europæiske Handelskammer i Kina advarer om, at også danske og andre virksomheder fremover risikerer at blive skubbet ud af det kinesiske marked, hvis de følger vestlige forbrugeres krav om at opføre sig etisk korrekt.

Din pakke fra Zalando kan blive forsinket, dit drømme-tv kan blive udsolgt, og så er spørgsmålet, om du skal skynde dig at fylde benzin på bilen eller vente til på mandag. Trafikproppen i Suez-kanalen i Egypten kan få konsekvenser for forbrugere og virksomheder herhjemme. Et 400 meter langt og 224.000 ton tungt containerskib ’Ever Given’ satte sig fast på tværs af kanalen tirsdag morgen og har siden blokeret for de andre fragtskibe. Allerede nu kan man se konsekvenserne ved, at en af verdens vigtigste handelsruter er blokeret.

Tak, for du læste med.


Med hvilken sang vandt ABBA Eurovisionens Melodi Grand Prix i 1974? Sådan lyder det første spørgsmål i vores Bezzerwizzer quiz. Tag den her.

Forbrug


Danmark


Danmarks børn i Syrien


Ibyen


Forbrug


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts