0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
Nu kommer det frem, at regeringen vil oprette task force for børnene. Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Lækket notat: Regeringen vil oprette task force for danske børn i syriske lejre

Regeringen vil forsøge at hente de danske børn hjem - Sikandar Siddique mener, at det danske politi har et problem med racisme - Retssagen i George Floyd-sagen begynder.

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

En taskforce skal undersøge, hvordan Danmark får de danske børn ud af syriske fangelejre, foreslår regeringen. Den politiske leder af Frie Grønne mener, at det danske politi har et problem med racisme. Og i USA går den længe ventede retssag i gang mod politibetjenten, der holdt sit knæ mod George Floyds hals.

Her er dit nyhedsoverblik fra politiken.dk


Regeringen vil forsøge at hente børn med dansk statsborgerskab ud af de syriske fangelejre, men uden deres mødre eller for den sags skyld fædre. Det fremgår af et lækket regeringsnotat, som Politiken kender indholdet af. Konkret er det en task force, som skal undersøge, hvordan man kan evakuere børnene fra fangelejrene uden deres forældre. Løsningerne skal ligge klar senest 1. juni, fremgår det af notatet.

Tre betjente sidder på anklagebænken i Retten i Horsens for at misbruge deres stilling og for at forsøge at fremtvinge en tilståelse. Desuden har de kaldt tre unge mænd med anden etnisk baggrund for »kakkelovnsrør«. Og må politiet egentlig det?Sikandar Siddique, politisk leder af Frie Grønne, mener, at det var »dybt racistisk«. Han synes, at vi har et problem med racisme og raceprofilering i dansk politi.

Det har taget flere ugers juryudvælgelse, men nu begynder retssagen mod betjenten, der sidste år holdt sit knæ mod George Floyds hals i mere end ni minutter i forbindelse med en anholdelse, der endte med George Floyds død. Betjenten Derek Chauvin er tiltalt for drab, og man forventer, at dødsårsagen bliver et omdrejningspunkt. Ifølge George Floyd familiens advokat kommer retssagen til at tage omkring to måneder. Og især retsmedicineren bliver et afgørende vidne for både forsvarer og anklager. Læs vores USA-korrespondents artikel om retssagen her.

Og så skal vi forbi dagens coronatal, der lyder på, at der siden søndag er der registreret 679 nye coronasmittede i PCR-test. De er fundet blandt 138.662 test, hvilket vil sige, at 0,49 procent var positive. Der er ligeledes taget 72.402 kviktest siden søndag, men de beregnes ikke i antal smittede. Antal indlagte har taget et hop ad, men det skal ses i lyset af, at det udskrives færre i weekenden.

Datoen er blevet rykket frem og tilbage adskillige gange, men nu melder Sundhedsstyrelsen en ny dato for, hvornår vi alle kan blive vaccineret. De forventer at modtage et større end forventet antal doser af Johnson & Johnsons coronavaccine i løbet af de kommende måneder. Derfor mener de, at alle kan være tilbudt en coronavaccination senest 25. juli. Det er en uge tidligere end hidtil. Se, hvornår du kan forvente at blive tilbudt et vaccinestik.

Tak, for din tid.


Trænger du til en hurtig overspringshandling, så tag vores Bezzerwizzer quiz her. Første spørgsmål lyder således: ’På hvilken ugedag slutter jøderne deres sabbat ved solnedgang?’.

Bøger


Medier


Politik


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts