0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Regeringen vil forsøge at hente de danske børn hjem fra Syrien

Hjem uden mor - Fredericias kommunaldirektør bortvist - Stigning i antal coronaindlagte - Frygt for fjerde bølge i USA

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

I dag er der kommet en aftale på plads om, at Danmark skal forsøge at hente børnene hjem fra Syrien. Det bliver dog uden deres forældre, og denne udmelding møder kritik fra flere parter.

Vi kaster også et blik mod Fredericia Kommune, hvor kommunaldirektøren er blevet bortvist, så runder vi Heunickes påskehilsen til danskerne, og til sidst tager vi til USA, hvor smitten i flere stater er begyndt at stige markant.

Velkommen til dagens overblik.


Regeringen vil forsøge at hente de danske børn hjem fra Syrien. Sådan lyder en bred politisk aftale, som i dag er blevet indgået. En taskforce-arbejdsgruppe skal undersøge mulighederne for at hente børnene hjem. Bag aftalen står foruden regeringen de to støttepartier Radikale Venstre og SF samt Venstre, de konservative og Liberal Alliance. Det ser dog ud til, at børnenes mødre ikke kommer med hjem. Dette kan Enhedslisten ikke stå inde for, derfor valgte partiet at forlade forhandlingerne i vrede. Regeringen giver ingen garantier for, at børnene rent faktisk kommer til Danmark. Men det er sådan, aftalen skal læses, mener Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen. »Der er ikke nogen vej tilbage for regeringen nu«, siger hun.

Flere parter mener, at det er bedst for børnene i Syrien at have deres mødre med til Danmark. De 19 danske børn vil blive traumatiseret yderligere, hvis de bringes til Danmark uden deres mor, mener Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet. Mens Politiken i en Leder heller ikke er begejstrede for denne beslutning. Her er meldingen: »Det er ikke vores land værdigt. Bring nu de børn og deres mødre hjem«. Senest den 15. maj skal den oprettede taskforce-arbejdsgruppe komme med løsninger til, hvordan børnene skal komme til Danmark. Uden deres forældre.

Byrådet i Fredericia Kommune har bortvist kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Dette sker efter, at en rapport tidligere har afdækket en række kritisable forhold. Blandt andet har rapporten kunnet fortælle om flere eksempler på, at chefer i kommunen har handlet i strid med god skik for økonomisk forvaltning. Inden bortvisningen har den nu tidligere kommunaldirektør været hjemsendt i flere uger.

For tredje dag i træk stiger antallet af patienter indlagt med coronavirus. Senest er antallet opgjort til 226 personer. Det er ti flere end mandag, oplyser Statens Serum Institut i dets daglige opgørelse. Derudover er kontakttallet i øjeblikket på 1,1. Epidemien er derfor stadig i svag vækst. Det seneste døgn er 772 blevet registreret smittede med coronavirus i PCR-test. Ovenpå udmeldningen, om den stadig stigende vækst, opfordrer Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) danskerne til at »holde fast i de gode vaner hen over påsken« på Twitter.

Flere stater i USA har de seneste uger oplevet stigende smitte på mere end 40 procent, og det skaber frygt for en fjerde bølge. USA er ellers langt foran Danmark i vaccinekapløbet. Mandag lovede præsident Joe Biden, at op til 90 procent af alle voksne i landet vil have mulighed for at blive vaccineret inden den 19. april. Og så tæt på målstregen må det bare ikke gå galt. Derfor opfordrer Rochelle Walensky, læge og topchef for C.D.C, amerikanerne til at holde ud lidt endnu. Se hendes tale til amerikanerne her.

Tak, fordi du læste med.


Hvilken kinesisk general var leder af landet, indtil han blev tvunget til at flygte til Taiwan i 1949? Hvis du kender svaret, så er du godt på vej til at blive dagens bezzerwizzer. Tag quizzen her.


Kultur


Internationalt


Indland


IByen


Debat


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts