0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Eksperter undrer sig over manglen på forsøg med større arrangementer

Pfizer-vaccine er effektiv hos børn – Hoveder skal muligvis rulle i forvaltning i København – Merkel og Macron diskuterer vaccinesamarbejde med Putin – Dødsstød til demokratibevægelsen i Hongkong

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

Rundt i Europa finder større begivenheder sted, hvor der både festes og testes, for at undersøge, hvordan større arrangementer kan foregå under coronapandemien. Men Danmark venter – og det undrer eksperter.

Vi tager også et kig på et nyt forsøg, der viser, at Pfizer er 100 procent effektiv hos unge børn, og så kaster vi et blik mod regnskabsrod i Teknik- og Miljøforvaltningen i København.

Velkommen til dagens overblik


I weekenden samlede man i Barcelona over 5.000 mennesker til koncert, for at undersøge, hvordan større arrangementer kan finde sted, når kulturen genåbnes. Men i Danmark er koncertstederne tomme, og det frustrerer Lars Østergaard, som forsker i infektionssygdomme på Aarhus Universitet. »Man kan lige så godt prøve at uddrage læring af det, man gør, og det gør man alt for lidt herhjemme«. Kontrollerede forsøg med større arrangementer vil kunne vise, hvorvidt festivaler og kulturelle begivenheder kan finde sted til sommer. Læs mere om sagen her.

Pfizer oplyser i dag, at deres vaccine i et forsøg har vist en effekt på 100 procent hos børn i alderen 12 til 15 år i forhold til at beskytte mod coronavirus. I dag er vaccinen godkendt til alle over 16, men med de nye resultater vil Pfizer ansøge om at kunne få lov til at give vaccinen til børn ned til 12 år. I Danmark vil det dog være op til Sundhedsstyrelsen at vurdere, hvorvidt børn skal tilbydes vaccinen.

Det kan ikke udelukkes, at der skal rulle hoveder i Teknik- og Miljøforvaltningen i København, efter der er blevet udbetalt løn for 50 millioner kroner, som politikerne ikke har givet bevilling til. For at dække udgifterne skal der optages et internt lån i kommunen på 20 millioner kroner. Og det er langt fra første gang, at der må optages lån, for at betale for ekstraordinære udgifter i teknik- og miljøforvaltningen. Både i 2019 og 2020 måtte forvaltningen ty til lån for at betale ekstraregninger og urimelige høje gebyrer. Disse sager kan du læse mere om her.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har talt med Ruslands præsident, Vladimir Putin, om et vaccinesamarbejde. Det oplyser den franske præsidents kontor. Mødet handlede blandt andet om den russiske vaccine Sputnik V, som endnu ikke er blevet godkendt i EU. Ifølge Kreml diskuterede de tre statsoverhoveder mulige leveringer og fælles produktion af den russiske vaccine på sigt.

Demokratibevægelsen i Hongkong har længe haft det svært, men nu har de muligvis fået dødsstødet. Tidligere på ugen vedtog den stående komité i det kinesiske parlament nemlig en ændring af valgsystemet i Hongkong, der gør det umuligt for Kina-kritikere at blive valgt til parlamentet. Demokratiforkæmperen, Ted Hui, der sidste år flygtede fra Hongkong med hjælp fra danske politikere, fortæller, at lovændringen reelt betyder »demokratiets død i Hongkong«.

Tak fordi du læste med. God påske


I hvilken amerikansk by findes Wainwright-bygningen fra 1892, der er en af verdens første skyskrabere? Hvis du ved det, så er du godt på vej til at blive Bezzerwizzer i dagens quiz. Prøv den her.


KULTUR


SPORT


KULTUR


DEBAT


IBYEN


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts