0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Nyhedsbrev - Dagens overblik

106 milliarder kroner afsat til ny infrastruktur

Nemt at snyde med coronapasset - Tredje person dømt med coronalov - Ny københavnsk kæmpestation - Nyt om AstraZeneca-vaccinen

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

I dag handler nyhedsbrevet om biler og asfalt. Regeringen er nemlig kommet med et udspil til en ny infrastruktur, hvor hele 106 milliarder kroner er blevet afsat. Det er dog ikke alle parter, som er helt tilfredse med udspillet.

Vi tager et blik på det nye coronapas, hvor man relativt nemt kan ændre sine oplysninger. Vi skal også forbi den tredje person, hvis straf er blevet for fordoblet af coronaloven, og til sidst kigger vi på de seneste udmeldinger om AstraZeneca-vaccinen.

Velkommen til dagens overblik.


Regeringen afsætter 106 milliarder til ny infrastruktur. Det fremgår af udspillet ’Danmark fremad’, som i dag blev præsenteret. Planen indeholder forslag til nye projekter, der skal gennemføres frem mod 2035. Ifølge regeringen skal planen »binde Danmark stærkere sammen«, og det skal blandt andet ske ved, at forholdene for bilister og jernbaner forbedres. Flere organisationer og partier kritiserer dog udspillet for at svigte klimaet og den grønne omstilling med et stort fokus på mere motorvej.

Det er relativt nemt at manipulere med sine oplysninger i det nye coronapas. Med få klik kan du ændre tidspunktet for en negativ coronatest. Du kan sågar ændre testresultatet fra positiv til negativ, oplyser en it-ekspert. Den nye app bygger på en tillid, som kan blive misbrugt. Snyd med oplysninger i coronapasset er dokumentfalsk, som giver en relativt høj straf. Sundhed.dk frygter dog ikke, at danskerne vil manipulere med deres oplysninger i den nye app.

En tredje person får fordoblet sin straf på grund af coronaloven. En 31-årig mand fra Fyn er blevet idømt ubetinget fængsel i 1 år og 6 måneder for at have affyret seks skud med et romerlys mod politiet under en demonstration mod coronarestriktionerne. I marts sidste år blev det vedtaget, at straffen kan forhøjes til det dobbelte, hvis lovovertrædelsen er coronarelateret. Og nu er loven for tredje gang blevet anvendt mod en demonstrant.

Regeringen vælger den dyre model for Københavns nye kæmpestation. Det kom frem i det nye trafikudspil, som i dag er blevet offentliggjort. Planen er, at Ny Ellebjerg Station skal forvandles til en omkring 436 millioner kroner dyr hovedbanegård. Stationens daglige antal passagerer vil, ifølge regeringsnotatet, stige fra 5.000 til omkring 37.000. Det gør stationen til landets tredjestørste målt på passagerantal. Efter planen skal stationen stå færdig i 2025.

Danmark har endnu ikke taget stilling til de nyeste udmeldinger om AstraZeneca-vaccinen, men det har vores europæiske nabolande. Nye oplysninger fra Det Europæiske Lægemiddelagentur viser, at der er en mulig sammenhæng mellem vaccinen fra AstraZeneca og en række blodpropper. De understreger dog, at bivirkningen er yderst sjælden. Fordelene opvejer ulemperne, derfor anbefales det, at de europæiske lande forsat bruger vaccinen. Modsat Danmark, som stadig har sat brugen af vaccinen på pause, har flere europæiske lande valgt tilbyde vaccinen til ældre borgere.

Tak, fordi du læste med.


I hvilken film spiller Benedict Cumberbatch matematikeren Alan Turing? Kender du svaret? Så er du godt på vej til at blive dagens bezzerwizzer. Tag quizzen her.

Set og hørt


Undervisning


Rejser


Mad


Film og TV


Annonce

Annonce

Podcasts