0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Dagens overblik

Naser Khader sygemelder sig efter beskyldninger om intimidering af kritikere

Risiko for den største bøde i partistøttens historie - 100.000 mennesker vaccineres mod coronavirus - Frygtet smittehop er udeblevet - Nyt NemID på vej

Nyhedsbrev - Dagens overblik

Kære læser

Naser Khader har valgt at sygemelde sig, efter beskyldninger om at han skulle have intimideret kritikere. Et medicinalfirma risikerer at få den største bøde i partistøttens historie, 100.000 danskere forventes at blive vaccineret i dag, og så er der et nyt NemID på vej.

Velkomment til dagens overblik.


Folketingsmedlem Naser Khader (K) sygemelder sig som følge af stress. Det oplyser De Konservative i dag. Sygemeldingen kommer efter, at en række personer søndag stod frem i Berlingske og fortalte, at de i flere år har oplevet, at Khader har truet med at klage til deres arbejdsplads, hvis de ytrede kritik af ham. Flere personer har oplevet det som et udtryk for en uhørt magtudøvelse fra folketingspolitikeren. De Konservative har ikke oplyst, om sygemeldingen er afledt af beskyldningerne.

Medicinalfirmaet Orifarm risikerer den største bøde i partistøttens historie. Sagen handler om støtte til Troels Lund Poulsens (V) valgkamp ved det seneste folketingsvalg. Støtten er et brud på de regler, der skal sikre, at politikerne er økonomisk uafhængige af medicinalindustrien. Hvor mange penge Orifarm har overført til politikeren vides ikke, men det er over 20.900 kroner. »Vi har trådt i spinaten«, lyder udmeldingen fra Orifarm, der erkender fejlen.

Kan man vaccinere 100.000 mennesker mod coronavirus om dagen i Danmark? Regeringen meldte i efteråret ud, at det danske system skulle kunne vaccinere netop så mange. Og i dag skal vaccinationssystemet så stå sin prøve for at finde ud af, om regeringens mål kan indfris. Øvelsen skal ses som forberedelse på, at Danmark snart begynder at modtage større leverancer af vacciner mod covid-19. Det er vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna, der bliver brugt i vaccinationsræset. Indtil videre er det gået rigtigt fint, oplyser regionerne.

Staten Serum Institut har været bekymret for øget smitte med covid-19 som følge af påskeferien. Foreløbigt er det frygtede smittehop dog udeblevet. Tallene har fået de borgerlige partier til at kræve genåbningen fremrykket. Men Socialdemokratiet mener ikke, at hele effekten af påsken har vist sig endnu. Derfor diskuterer partierne denne uge genåbningens næste fase. SSI mener også, at for tidligt at konkludere om påsken for alvor kommer til at få en betydning for smitten.

Har du lige vænnet dig til at bruge NemId’s nøgleapp på din mobiltelefon, så skal du ikke glæde dig for tidligt. NemId er nemlig på vej ud. Til august begynder udrulningen af et nyt id, der skal afløse det NemID, som vi har kendt siden 2010. Det nye får navnet MitID. MitID kan bruges til det samme som NemID i dag - det vil sige online betalinger, tidsbestilling og netbank - men er ifølge Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, der står bag, en mere sikker løsning. Hvis du vil læse mere om MitID, har vi samlet fakta om det her.

Tak, fordi du læste med.


Skal du være dagens bezzerwizzer? Dagens første spørgsmål er: I hvilket årti introducerede Volkswagen designklassikeren ’Boblen’?Tag resten af quizzen her.


Danmark


Kultur


Forbrug


IByen


Ugens ord


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts