0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

DR præsenterer ny plan: Vil være fuldt ud digital

Helle Thorning-Schmidt udgiver bog om køn, sex, erobringskunst og flydende seksualitet - Nobelprisen hædrer bidrag til forståelsen af menneskets sanser - Verdenshistoriens største læk

Kære læser,

DR har lagt en ny plan, der skal sætte skub på den digitale udvikling. Planen kommer til at medføre markante ændringer for public service-selskabet.

Vi kommer også ind på Helle Thorning-Schmidts nye bog, der er noget anderledes end tidligere statsministerlitteratur, Nobelprisen i medicin eller fysiologi, som er blevet uddelt tidligere i dag, og slutter af med at se nærmere verdenshistoriens største læk - ’Pandora Papers’.

Velkommen til Dagens Overblik.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

DR øger hastigheden for den digitale udvikling

DR skal udvikles til en ’fuldt ud digital public service-institution’. Det fremgår af en pressemeddelelse, der omhandler en omfattende plan for digital udvikling.

»I knap 100 år har DR i en flow-virkelighed leveret public service-tilbud til danskerne. Nu sætter vi retningen for, hvordan DR også fremover i en digital virkelighed kan bringe danskerne sammen om det vigtige«, siger Marianne Bedsted, der er bestyrelsesformand i DR.

Planen omfatter seks digitale initiativer. Blandt initiativerne er, at DRTV skal være alle danskeres streamingtjeneste, og at DR skal have et tydeligt og sammenhængende tilbud til de unge. Strategien betyder også, at der ændres i DR’s organisation. Det medfører, at direktørområdet ’DR Medier’ nedlægges, og at der oprettes et nyt område ved navn ’DR Bruger, Marked og Publicering’. Et af målene med planen er, at otte ud af ti danskere i 2023 ugentligt bruger DR’s digitale tjenester.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Helle Thorning-Schmidt udgiver bog om køn, sex, erobringskunst og flydende seksualitet

»Helle Thorning-Schmidt har skrevet en selverkendende og -udleverende bog om sig selv som feministen, der glemte at føre sin kvindekamp, mens hun havde magten. Med et par års forsinkelse gør hun sig til heppekor for den næste generations opgør«. Sådan skriver Politikens chefredaktør Christian Jensen i sin anmeldelse af den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts nye bog ’Blondinens betragtninger’, der udkom i dag.

Bogen handler om køn, sex, erobringskunst, flydende seksualitet, #MeToo-bevægelsen og identitetsdebattens generationskløfter. Indholdet er noget atypisk, når man sammenligner med litteratur skrevet af andre tidligere statsministre. Men det er ting, som Helle Thorning-Schimdt synes, hun er blevet mødt med i dansk politik, fortæller hun i et interview med Politiken.

»Når jeg kigger tilbage, var den tilgang, der var til mig, en meget kønnet tilgang«, siger hun. Læs hele interviewet med den tidligere statsminister her.

Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Nobelprisen hædrer bidrag til forståelsen af menneskets sanser

Det var en overraskelse, da Nobelprisen i medicin eller fysiologi i dag blev tildelt de to amerikanere David Julius og Ardem Patapoutian for opdagelsen af temperatur- og berøringsreceptorer.

Prisen i medicin og fysiologi har levet et liv i skyggen af freds- og litteraturprisen. Men på grund af coronavirus har der i år været særlig opmærksomhed på prisen. Flere havde regnet med, at forskere, som har bidraget til at gøre coronavacciner mulige, potentielt kunne modtage prisen. Men det bliver ikke i år.

David Julius og Ardem Patapoutian hædres for at have bidraget til forståelsen af nervesystemet. Det oplyser det svenske Karolinska Institutet på et pressemøde. Læs mere om opdagelsen her.

Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN

Verdenshistoriens største læk

Statsledere og forretningsfolk fra hele verden har fået deres hemmelige kontoer og handler bragt frem i lyset i ’Pandora Papers’. Lækket - der blandt andet indtager forsiden af dagens papiravis - afslører handler og kontoer tilhørende mere end 35 præsidenter, premierministre og statsledere.

’Pandora Papers’ er verdenshistoriens største læk af data om hemmelige skattely. Hvad handler det egentlig om? Her giver vi dig et overblik.

Tak, fordi du læste med.


Hvad er den danske betegnelse for de rødlige kæmpelyn, som ses i atmosfærens øverste lag, og som på engelsk hedder sprites? Prøv lykken i dagens Bezzerwizzer.

København


Søren Ryge