0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Statsministeren lukker flanker til kritikerne

Klimarådet roser ny aftale for landbruget - Hård kritik af Loud - Hjulmand tager afstand fra Fifa plan


Kære læser

Folketinget er i dag åbnet efter sommerferien, hvilket - traditionen tro - var ensbetydende med en åbningstale fra statsministeren. Mette Frederiksen lagde i talen op til en meget travl politisk sæson og forsøgte at forsvare sig overfor en række kritikpunkter.

Derudover skal vi kigge nærmere på en ny, bred aftale om reduktion af CO2 i landbruget, Radio Loud, der får skarp kritik og 14 dage til at rette op forholdene og Kasper Hjulmand, der sammen med flere landsholdsspillere tager afstand fra Fifas planer.

Velkommen til.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen åbnede Folketinget efter sommerferien med en 50 minutter lang tale.

Statsministeren lukker flanker til kritikerne

Mette Frederiksen talte tidligere i dag i forbindelse med Folketingets åbning. Politikens politiske redaktør Anders Bæksgaard har kigget nærmere på statsministerens tale. Han påpeger, at talen ikke berører et bestemt emne, men i stedet lukker flanker på en række områder, hvor statsministeren tidligere er blevet kritiseret. Det gælder blandt andet ungdommen, der i talen blev lovet bedre uddannelser, og det gælder byboerne, der blev lovet billigere boliger.

Et andet tema for åbningstalen var klimaet klimaet. Og her har dem, der har kritiseret statsministeren for at være for nølende på klimaområdet, har fået noget at tænke over, skriver Anders Bæksgaard. Du kan læse hele analysen af åbningstalen her.

Ifølge dagens leder var det vigtigste budskab i statsministerens åbningstale det, hun ikke sagde.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Klimarådet roser ny aftale for landbruget

Alle partier i Folketinget - med undtagelse af Alternativet - var med, da der i går kom en aftale på plads om landbruget. Aftalen indebærer, at dansk landbrug skal nedbringe udledningen af drivhusgasser med 55-65 procent frem mod 2030.

Det glæder Klimarådets formand, Peter Møllgaard: »Det er en aftale, som vi i Klimarådet og mange andre har efterlyst længe. Det er en rigtig god nyhed, at dansk landbrug også kan komme med i den grønne omstilling«. Aftalen indebærer blandt andet, at 50.500 hektar landbrugsarealer - svarende til Falsters areal - kan vådgøres af klimahensyn.

Læs mere om landbrugsaftalen:


Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Lytterløs radio får sønderlemmende kritik

Radio Loud er for dårlig til at komme ud i landet, til at være i kontakt med lytterne, og så har radiokanalen for få live-udsendelser. Sådan lyder det fra Radio- og tv-nævnet, der retter en »usædvanlig skarp kritik« af Radio Loud. Nævnet giver kanalen en frist på 14 dage til at redegøre for, hvordan man vil rette op på forholdene, samt en frist på 4 måneder til at implementere ændringerne.

I mange uger har der været så få lyttere til Radio Loud, at der ud for Kantar Gallups målinger blandt de 15-50 årige stod et stort rundt nul. »Nævnet finder det yderst kritisk, at en statsstøttet public service-radiokanal har så lave lyttertal, som tilfældet er for Radio Loud«, står der i rapporten, som du kan læse mere om her.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Danske profiler siger klart fra over for VM hvert andet år

Verdensmesterskaberne i fodbold vil tabe værdi af at blive afviklet hvert andet år i stedet for fjerde, som Fifa har planer om. Det siger Kasper Hjulmand og de danske landsholdsspillere, der også frygter for overbelastning. De seneste måneder har Fifa intensiveret kampagnen for at halvere perioden mellem hvert VM for både mænd og kvinder. Forbundet har blandt andet fløjet 80 legender som Peter Schmeichel og Ronaldo til et møde i Qatar, hvorefter de har talt for hyppigere globale slutrunder.

»Det er ikke svært at forstå, hvor stemmerne kommer fra, og hvorfor de gør det.«, siger Hjulmand blandt andet i vores interview med ham.

Tak, fordi du læste med.


Hvad er det man ikke ’stikker op for’, når man ifølge udtrykket ikke lader sig gå på? Har du styr på udtrykket? Så er du på vej til at blive dagens Bezzerwizzer. Prøv quizzen her.Indland


ForbrugOgLiv