0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Suveræn VM-kvalifikation vækker international opsigt

Daginstitutioner frygter afvikling af private tilbud - Letlands præsident støtter op om EU’s pigtrådshegn - To ud af tre lyttere på Radio Loud er over 56 år

Kære læser

Det danske fodboldlandsholds overlegne VM-Kvalifikation trækker overskrifter verden over.

Vi kommer også omkring daginstitutioner, der frygter afvikling efter ny politisk aftale, vi har talt med Letlands præsident om EU’s ydre grænser, og så slutter vi af med en ny måling af Radio Louds lyttertal.

Velkommen til.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Internationale medier hylder landsholdet

Det danske herrelandshold er mere end klar til VM i Qatar i 2022. Det beviste de i går, da de vandt over Østrig 1-0. Hele VM-kvalifikationen har været suveræn med otte sejre i otte mulige kampe. Og den præstation har trukket overskrifter verden rundt.

»Med en perfekt statistik kvalificerer Danmark sig til Qatar«, skriver britiske BBC. Og det internationale fodboldforbund Fifa skriver på twitter: »Danmark spillede sig ikke bare til #WorldCup, men gjorde det i ekstraordinær stil«.

Selv i Østrig må de lægge sig fladt ned: »Danskerne brændte banen af«, skriver østrigske OE24. Læs alle reaktionerne på landsholdets overlegne VM-kvalifikation her.

Andreas Haubjerg
Arkivfoto: Andreas Haubjerg

Daginstitutioner frygter afvikling af private tilbud med ny aftale

Tidligere på ugen blev regering sammen med støttepartierne og Alternativet enige om, at private institutioner ikke længere må trække overskud ud. Det har fået en række private institutioner til at frygte, at de nye regler betyder, at de i praksis vil blive afviklet.

En af disse er Rudolf Steiner-institutionen Børneøen Bonsai i Charlottenlund, hvor Rikke Rosengren er leder. »Jeg ved ikke, om jeg vil fortsætte, når der kommer så meget mere kontrol. Det tager energien ud af mit arbejde«, fortæller hun.

Også Daginstitutionernes Landsorganisation (DLO) er bekymrede for aftalen og advarer om, at den vil medføre, at det offentlige får monopol på børnepasning.

»Hvis man alvorligt mener, at man gerne vil have daginstitutioner, som ikke er kommunale, og at man gerne vil have små institutioner i landområderne, skal man gøre det muligt rent faktisk at oprette og drive dem«, siger Tanja Krabbe, der er sekretariatschef hos DLO.

Læs med, når vi taler med både regeringens og SF’s børneordfører om den nye aftale.

Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Letlands præsident støtter op om EU’s pigtrådshegn

Egils Levits voksede op i Sovjetunionen og var efter murens fald i 1989 med til at lede Letland mod selvstændighed. I dag er han Letlands præsident og beskriver den pigtråd, som Letland lægger ud langs grænsen til Hviderusland, som en nødvendighed.

»Vi tager vores pligter meget alvorligt, og en af vores pligter er at bevogte EU’s ydre grænse, som også er Letlands grænse«, siger han.

De seneste måneder har den hviderussiske diktator, Viktor Lukasjenko, forsøgt at besvare EU’s sanktioner mod landet ved at hjælpe asylansøgere ind i EU via Hviderusland. Men det skal slutte nu, mener Egils Levits.

»Jeg mener ikke, at vi som Europa skal være gidsler for Lukasjenkos politik«. Læs hele interviewet med Letlands præsident her.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

To ud af tre lyttere på udskældt ungdomsradio er over 56 år

Først den gode nyhed. Den udskældte radiostation Radio Loud har faktisk lyttere. Den dårlige nyhed er, at trods radioens mål om at være en ungdomsradio, så er to tredjedele af lytterne over 56 år. Det viser en opgørelse, Kulturministeriet har lavet på baggrund af Kantar Gallups Radio-Meter.

Ifølge opgørelsen har radiostationen i gennemsnit haft 9.000 lyttere på ugentlig basis. Af disse er 2.000 mellem 12 og 34 år, 1.000 mellem 35 og 55 år, mens de resterende 6.000 lyttere altså er over 56 år.

Opgørelsen indeholder også lyttertallene fra landets andre radiostationer – dem kan du se nærmere på her.

Det var alt for i dag. Tak, fordi du læste med.


Hvilken fransk designer fremstillede det spidse korset, som Madonna var iført på ’The Blonde Ambition Tour’ i 1990? Kom med dit bud her i dagens Bezzerwizzer-quiz.


FOTO


INDLAND