Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Tegning: Philip Ytournel
Nyhedsbrev - Politiken Debat

Bør vi boykotte black friday?

Meningerne er vanen tro delte om den stundende shoppinghøjtid.

Nyhedsbrev - Politiken Debat

Når detailhandlen på fredag åbner dørene til årets største shoppingdag, bør vi holde os langt væk og i stedet bruge tiden på at kigge vores familie og venner i øjnene.


Det mener i hvert fald kommunikationschef Frej Elbæk Schjeldal, der i et debatindlæg kun har hovedrysten tilovers for black friday.


»Når vi svinger dankortet og giver hinanden et stort ekstatisk forbrugsfælleskram, opnår vi måske kortvarigt en følelse af lykke, men forskning – og al sund fornuft – viser, at glæden over forbrug er kortvarig og forsvinder lige så hurtigt, som den kommer«, skriver han.


Læs hele hans debatindlæg her.
Socialdemokratiets Peter Hummelgaard giver - mildt sagt - ikke meget for det synspunkt. Han er træt af overklassens rituelle udskamning af tilbudsjægere:


»Sandheden er, at de, der går forrest med kritikken af udsalgsdagen, oftest er dem, der har de højeste lønninger og længste uddannelser. Det er ikke dem, der behøver tænke over, om de køber deres julegaver på tilbud, en måned inden de skal ligge under træet«, skriver folketingsmedlemmet.


Læs Hummelgaards indlæg
Det er ikke kun dankortene, der gløder i disse dage. Varmelamperne gør det også. Desværre. De er nemlig idiotiske og levn fra en overflodstid, mener Anton Juel Lund, der har skrevet et af ugens mest læste debatindlæg.


»Jeg synes, det er vanskeligt ikke at blive lidt gammeltvær over det frås. Er tiden ikke løbet fra de idiotiske varmelamper?«, skriver han i indlægget, der kan læses her.
I 2.b på Dronninglund Gymnasium er der vigtigere ting på spil end varmelamper og tilbudsdage. Taza Haj skal udvises til Irak, og hans klassekammerater er faret i blækhuset:


»Taza og hans families næsten 8 år lange sag endte i et afslag, og hvad vi i 2. b troede var skidt, blev straks værre. For knap en uge siden fik vi at vide, at han og hans familie ikke blot skal flytte til et nyt asylcenter, men til et center, hvor de skal bo, indtil de sendes hjem til Irak. Taza rives ikke blot væk fra venskaber og sociale relationer, men også fra en halvfærdig ungdomsuddannelse, der nu går til spilde«.


Læs klassens rørende indlæg her.


Tak fordi du læste med.

Læs mere

For abonnenter

Annonce

Forsiden