0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Tegning: Philip Ytournel
Nyhedsbrev - Politiken Debat

Bør vi boykotte black friday?

Meningerne er vanen tro delte om den stundende shoppinghøjtid.

Nyhedsbrev - Politiken Debat

Når detailhandlen på fredag åbner dørene til årets største shoppingdag, bør vi holde os langt væk og i stedet bruge tiden på at kigge vores familie og venner i øjnene.


Det mener i hvert fald kommunikationschef Frej Elbæk Schjeldal, der i et debatindlæg kun har hovedrysten tilovers for black friday.


»Når vi svinger dankortet og giver hinanden et stort ekstatisk forbrugsfælleskram, opnår vi måske kortvarigt en følelse af lykke, men forskning – og al sund fornuft – viser, at glæden over forbrug er kortvarig og forsvinder lige så hurtigt, som den kommer«, skriver han.


Læs hele hans debatindlæg her.
Socialdemokratiets Peter Hummelgaard giver - mildt sagt - ikke meget for det synspunkt. Han er træt af overklassens rituelle udskamning af tilbudsjægere:


»Sandheden er, at de, der går forrest med kritikken af udsalgsdagen, oftest er dem, der har de højeste lønninger og længste uddannelser. Det er ikke dem, der behøver tænke over, om de køber deres julegaver på tilbud, en måned inden de skal ligge under træet«, skriver folketingsmedlemmet.


Læs Hummelgaards indlæg
Det er ikke kun dankortene, der gløder i disse dage. Varmelamperne gør det også. Desværre. De er nemlig idiotiske og levn fra en overflodstid, mener Anton Juel Lund, der har skrevet et af ugens mest læste debatindlæg.


»Jeg synes, det er vanskeligt ikke at blive lidt gammeltvær over det frås. Er tiden ikke løbet fra de idiotiske varmelamper?«, skriver han i indlægget, der kan læses her.
I 2.b på Dronninglund Gymnasium er der vigtigere ting på spil end varmelamper og tilbudsdage. Taza Haj skal udvises til Irak, og hans klassekammerater er faret i blækhuset:


»Taza og hans families næsten 8 år lange sag endte i et afslag, og hvad vi i 2. b troede var skidt, blev straks værre. For knap en uge siden fik vi at vide, at han og hans familie ikke blot skal flytte til et nyt asylcenter, men til et center, hvor de skal bo, indtil de sendes hjem til Irak. Taza rives ikke blot væk fra venskaber og sociale relationer, men også fra en halvfærdig ungdomsuddannelse, der nu går til spilde«.


Læs klassens rørende indlæg her.


Tak fordi du læste med.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden