0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
Nyhedsbrev - Politiken Foto

Velkommen i fotografernes maskinrum

Der er mindst fire gode grunde til at læse det her nyhedsbrev

Nyhedsbrev - Politiken Foto

Kære læser

Velkommen til det her nyhedsbrev.

Jeg hedder Thomas Borberg og er redaktør for foto- og videoredaktionen på Politiken.

Det her nyhedsbrev er tænkt som en lille dør ind i vores fotografiske verden, hvor du forhåbentlig vil få inspiration til se historier som jeg synes er væsentlige - og som du måske selv har overset.

Jeg vil også gerne lukke dig ind i maskinrummet fra det daglige liv i redaktionen, så du kan blive lidt klogere på hvem vi er og hvorfor vi gør som vi gør.

Der er i den sidste periode fortalt mange vigtige historier på politiken.dk og i papirudgaven, men i det her nyhedsbrev vil jeg gerne lave nedslag på 4 udvalgte.


Guld. Sølv. Bronze. Og hædrende omtaler...

Danske fotografer har i denne uge revet priser ned fra hylderne i den internationale fotokonkurrence CollegePhotographer of the Year/cPOY.
Blandt årets vindere finder vi de tre fotoelever fra Politiken Nanna Navntoft, Ivan Riordan Boll og Melissa Kyhn Hjerrild samt andre vanvittig dygtige unge fotografer Emil Hougaard, Simon Læssøe, Ólafur Steinar Gestsson, Ulrik Hasemann, Mads Joakim Rimer Rasmussen og ikke mindst Mathias Svold Maagaard, der løb med den største pris af dem alle - nemlig titlen CollegePhotographer of the Year. Han vinder, ud over den kæmpe ære og et diplom til væggen, et praktikophold i form af en stor fotoopgave for det prestigefyldte magasin National Geographic. Vi råber tillykke her på redaktionen til jer alle sammen.


Politikens Frihedspris blev i sidste uge uddelt til den tyske organisation Sea-Watch, der bruger kræfter på, at samle flygtninge op i havet mellem Libyen og Sydeuropa. Alene sidste år var de med til at redde 20.000 mennesker fra druknedøden. Tyske Axel Grafmann og Nico Jankowski tog initiativ til denne form for redningsaktivisme og for det modtog de prisen.

Politikens Fotoredaktion fortæller også historier om emner, der ændrer vores verden markant lige nu. Migration er et af dem.

Én fotograf har i særdeleshed dedikeret sit fortællertalent til de mennesker, der normalt ikke er i stand til, at få deres historie bredt ud.

Jacob Ehrbahn har, sammen med journalist Kjeld Hybel, været om bord på et Sea-Watch skib i to uger i sommer. Det kom der stærke billeder og en rystende video ud af.

Og nu hvor Politikens Frihedspris uddeles til Sea-Watch giver det grund til at dele videoen igen. Se den, hvis du ikke har set den før. Eller se den igen.


På Facebook har Politiken FOTO sin egen side. De fleste af historierne kan du ikke læse andre steder i Politiken-universet -  (papir/pol.dk).

Her finder du fotografi i bred forstand: Udstillinger og fotobøger. Aktuelle billeder eller spændende diskussioner fra hele den fotografiske verden. Livets daglige gang i foto- og videoredaktionen på Politiken. Fortællinger om helt almindelige mennesker, men også kuriositeter eller følelsesladede historier, som vi synes er vigtige at dele.

For nyligt kunne man se nogle gamle billeder fra arkivet, men som samtidig er helt aktuelle.

Billederne er fra 2002 og viser en lille pige, der hedder Caroline. Hun står ved siden af sit store idol Venus inden de skal spille tennis - hver for sig.

Fotograf Finn Frandsen fulgte den dengang 12-årige talentfulde Caroline Wozniaki inden kampene i København.

Siden har Venus og Caroline mødt hinanden flere gange i kamp om point, penge og prestige. Efter syv nederlag vandt Caroline Wozniaki en af sit livs største sejre i sidste uge, da hun i Singapore slog Venus 6-4, 6-4.

Se alle billederne her på linket:


24-årige Emilie Blom har haft en spiseforstyrrelse. Nu bruger hun bikinifitness til at blive sund. Men bliver den intensive træning og kost erstatning for spiseforstyrrelsens kontrol – og kan hun blive lykkelig af jagten på den perfekte krop?

Videojournalist Heidi Skibsted har gennem en længere periode fulgt Emilie hjemme, til træning og til konkurrence. Det er der kommet en digital fortælling ud af som jeg gerne vil anbefale, da den giver stof til eftertanke. Den er produceret i samarbejde med Frauke Giebner.

Klik på linket her for at se den:

God fornøjelse.

Bh Thomas

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden