0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Den danske sangmagiker Kim Larsen døde i denne uge. Og han kunne andet end at synge. Lyden af hans karakteristiske fløjten vil give genlyd længe efter hans død. FOTO: Peter Hove Olesen
Nyhedsbrev - Politiken Foto

Fik du set det du ville?

Vi mindes Kim Larsen med billeder fra arkivet - og nogle af de bedste oplevelser fra World Press Photo

Nyhedsbrev - Politiken Foto

Kære læser

På Politiken vil vi gerne vise verden – på godt og ondt.

Og det gør vi utrolig stærkt med fotografi. For når vi ser de fotografiske fortællinger med øjnene omsættes vores oplevelser til andre sanseindtryk i kroppen.

Vi kan for eksempel genkalde os lyden af Kim Larsens karakteristiske fløjten blot ved at se et godt fotografi af hans ansigt. Eller dele af ansigtet. For med et menneske som Kim Larsen behøver vi ikke meget andet end en skægget hage for at vide, hvordan resten af mennesket Kim Larsen ser ud. Eller så ud. For det er så utrolig sørgeligt at skulle lave en billedserie med nogle af de fineste billeder fra hans liv, når vi i virkeligheden har mere lyst til at tage flere og nye.

Nogle af billedserierne på dette års World Press Photo, som udstilles frem til den 18.10 i Pressen under Politikens Hus, har jeg også lyst til at fremhæve i dette nyhedsbrev.

Kameraet er nemlig en helt fantastisk universel nøgle til at lukke personer, miljøer, steder og historier op som vi måske slet ikke vidste eksisterede.

Det kan være svært at forstå hvad der sker, når store grupper børn tages til fange af Boko Haram et sted i Afrika. Og det kan derfor være svært at forholde sig til både de enkelte børn og den store historie om Boko Harams terroriserende fremfærd. Men med fotograf Adam Fergusons stilfærdige, men stærke portrætserie får vi tanker og følelser bag billederne. Historien bliver mere relevant for os alle.

Det samme kan man sige om fotograf George Steinmetz fascinerende billedserie om fødevareproduktion i Kina. Altså – vi ved jo godt, at de er mange i Kina. Rigtig mange. Faktisk så mange, at det kan være svært at forstå. Men når vi får vist billeder af noget, vi selv kan sammenligne med – for eksempel mængderne af æg og kød og tang som skal produceres for at mætte de mange munde – får vi pludselig meget nemmere ved, at forstå det. Kik med her. Du tror det er løgn – altså lige indtil du har set billederne.

Så åben øjnene. Se billederne i avisen. Og kom forbi Pressen hvor cirka 150 af verdens bedste pressefotos er udstillet.

Om et par uger inviterer jeg igen indenfor i den fotografiske verden i et nyhedsbrev. Tak for din opmærksomhed.

Vi mindes Kim Larsen

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden