0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Nyhedsbrev - Politiken Foto

Frygtelige ting kan også være smukke

Se - eller gense nogle af ugens stærkeste fotografiske fortællinger.

Nyhedsbrev - Politiken FotoKære læser


Det fotografiske univers spænder vidt. Både det, som er ude i den store, globale verden - og det, der findes i det daglige arbejde med fotografi på redaktionen på Politiken.

Det kan være svært at sætte ord på, hvorfor nogle fortællinger alligevel sætter sig i kroppen på én, mens andre blot forbliver visuel larm. Men når man spørger Jer læsere, hvad I bedst husker fra den sidste uge eller måneds billedbombardement, er det typisk billeder, der efterlader en følelse i jer, som I nævner.

Det kunne for eksempel være historien om swingerklubben, som vi bragte for nogle dage siden.

Hun havde sine fordomme. Men hun blev overrasket, siger fotografen Kajsa Gullberg, der for et par år siden besluttede at gå i swingerklub i København.

Først var det en privat og personlig undersøgelse, men oplevelsen var så vild og vigtig, fortæller hun, at den udviklede sig til et fotoprojekt. Og en bog, som netop er udkommet.

Det, der kom allermest bag på hende, var – sagt med Kajsa Gullbergs egne ord – dette:

»At det er et sted, hvor kvinder kan komme og have al den (slags) sex, vi vil, uden risiko for voldtægt eller overgreb (så længe vi har godt styr på vores egne grænser og behov)«.

»Swingerklubben er det ultimative frie sted for kvindelig seksualitet«.

»Her har det hverken sociale eller karrieremæssige konsekvenser at have en eksplicit seksualitet«.

»Det er et rum fritaget for skam og skammens psykologiske og sociale konsekvenser. Ikke mindst er man fritaget for skammen over at have en krop, der ikke lever op til forestillingen om, hvad en attraktiv kvindekrop er«.

Det er en af de historier, der har sat sig i mig. En historie, som man(d) ikke kun skal være kvinde for at mærke. Se HER om du også mærker noget…


I en helt, helt anden verden finder vi i historien fra ”De Københavnske Alper”.

Fotograf Jens Hartmann rettede sit fokus på et af de svenske skisportssteder, som har ligget øde og grøn i dvale hele denne vinter. Der har manglet glade børnestemmer under tophuer, duften af korv/pølser på grillen, den metalliske lyd af liften, der trækker folk mod bjergets top. Og sne!

Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Det er en god historie, fordi vi taler så meget om klimaforandringer, varme vintre og våde somre. Her har vi en historie, som (måske) viser eksempler på noget af det, vi kunne før, men ikke kan mere. Det gør de generelle historier om CO2 og temperaturstigninger konkrete. Når noget bliver konkret, kan vi bedre forstå det. Læs mere og se hele billedserien HER

Afslutningsvis har jeg bare lyst til at dele et billede med dig. Det er så smukt at jeg kunne have det hængende på min væg i glas og ramme. Men der er alligevel et eller andet inde i mig, der gør, at det kunstneriske udtryk overskygges af motivets faktuelle indhold. Det er et supermikroskopisk fotografi af den virus, der slår mennesker ihjel flere steder på kloden – coronavirus.

Tænk at verden kan indeholde tre så forskellige historier på sammen tid.

God læse - og oplevelseslyst,

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden